Ciolacu: Această formă de înșelăciune împotriva consumatorilor se încheie! Aplicăm sancțiuni dure

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Este gata ordinul președintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel!

Anunțul a fost făcut de premierul Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

„Începem cu o veste bună pentru sistemul de învățământ: majorăm cu 7.800 numărul de posturi în învățământul preuniversitar de stat. Creșterea este necesară pentru a asigura dreptul la educație și integrarea unui număr tot mai mare de copii cu cerințe speciale în învățământul de masă. Doamna ministru al Educației va ieși la briefing și va explica măsurile luate, pentru ca noul an școlar să înceapă luni în condiții cât mai bune.


Trecem la celebra ordonanță privind măsurile fiscal-bugetare și aș dori să o spun foarte clar: nu este o ordonanță a austerității! În primul rând, introducem facilități fiscale precum anularea restanțelor la buget și pentru firme, dar și pentru persoane fizice. Însă doar dacă se respectă anumite condiții privind plata datoriilor. În premieră, venim și cu bonificații pentru contribuabilii corecți, cu taxele la zi. Cum am promis, ne-am consultat pe acest proiect și cu mediul de afaceri și vom continua să facem acest lucru.


O altă prioritate a ordonanței este să susținem investițiile autorităților locale. Le permitem să redistribuie credite bugetare pentru a-și asigura finanțările necesare. Le majorăm plafonul de contractare a împrumuturilor de la un miliard la două miliarde lei. Iar la proiectele de transport feroviar și metrou, le permitem să încheie contracte adiționale ce includ finanțare prin euroobligațiuni verzi.  


Sigur că ne dorim și eficientizarea cheltuielilor publice. Deși este an electoral, eu și Guvernul României nu putem să asistăm la modul în care se consumă banul public pe cheltuieli inutile. Mai multă responsabilitate și decență în administrarea banilor țării nu face rău nimănui. Cred că este o dovadă de decență, nicidecum o apocalipsă!


Alocăm azi 500 de milioane de lei din Fondul de Mediu pentru modernizarea și extinderea rețelei de gaze naturale. Sunt trei gazoducte importante în Giurgiu, Vâlcea și, în special, cel dintre Mehedinți și Caraș-Severin. Aprobăm indicatorii tehnico-economici și un buget de un miliard de lei pentru un obiectiv major pentru transportul naval pe Dunăre: restaurarea zonei de bifurcație a brațului Bala, un proiect ce vizează, în același timp, și protejarea mediului.


În domeniul sănătății, aprobăm măsuri pentru bolnavii de cancer prin acces la servicii de radioterapie decontate. Îi ajutăm și pe tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale și pacienții care au prescrise medicamente inovative. Completăm și Programul național de îngrijiri paliative în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu, prin casele de asigurări de sănătate.


Este gata și ordinul președintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel. Aceasta formă de înșelăciune împotriva consumatorilor se încheie! Finalizăm azi procedura de consultare la nivel european și cel târziu luni putem avea actul publicat în Monitorul Oficial: producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat. Și aplicăm sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații!”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel