Ciolacu: Am terminat cu pensiile speciale pentru parlamentari. Urmează cumulul pensiei cu salariul. Acestea sunt excepțiile

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Premierul Marcel Ciolacu a susținut astăzi, 26 iunie 2023, o declarație de presă în care a vorbit despre eliminarea pensiilor parlamentarilor.

„Au avut timp să rezolve ceea ce au promis în această perioadă. Au existat trei guverne, sau patru, domnul Orban parcă a fost votat de două ori, au fost patru prim-miniștri, a fost suficient timp să rezolve aceste probleme. Astăzi am început cu pensiile parlamentarilor, e un lucru corect. Nu poți să ceri altor categorii, dacă tu îți menții aceste privilegii. Există europarlamentarii care au acest privilegiu, o pensie suplimentară pentru că au fost europarlamentari.

Aproape în toate parlamentele lumii există, pentru parlamentari, această pensie. Important este ca oamenii politici să se adapteze cerințelor din propria țară și a nevoilor din propria țară. Am spus-o la învestire, acum 11 zile, astăzi ați văzut, cu o largă majoritate am terminat cu pensiile speciale la parlamentari. Urmează cumulul pensiei cu salariul.

Există excepții pentru aleșii locali pentru că dreptul de a alege și a fi ales este un drept prevăzut în Constituție și nimeni nu are dreptul să atace Constituția României fiindcă atunci ar fi un haos în țară. O să fie excepție la actori, la Teatrul Evreiesc, la profesori universitari, la medicii care sunt și profesori. Sunt lucruri normale, într-o societate normală, dar se termină și acest capitol.

Mai mult, s-au convenit ultimele trei amendamente cu Comisia și închidem în această săptămână, exact cum am promis, până la sfârșitul sesiunii, și discuția cu pensiile speciale și cu acele eșalonări și negocieri avute pentru până în anul 2035, de asemenea, un lucru normal. Se termină și cu angajații din Parlament.

Trebuie să înțelegem că nevoile societății românești sunt cu totul altele decât nevoile noastre personale. Nevoile generale sunt cu totul altele.", a spus Marcel Ciolacu.

 

VEZI ȘI: Ciolacu, către Șoșoacă: Sunteți o mincinoasă ordinară! https://www.dcnews.ro/ciolacu-catre-sosoaca-sunteti-o-mincinoasa-ordinara_920898.html 

VEZI ȘI: Ciolacu ia în calcul OUG pentru prețuri la produse de bază / video https://www.dcnews.ro/ciolacu-ia-in-calcul-oug-pentru-preturi-la-produse-de-baza-video_920899.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel