Ciolacu anunță că 790 de români, printre care preşedintele PSD Argeş Ion Mânzână, sunt în Israel, în ziua atacurilor lansate de Hamas

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, că Biroul Permanent Naţional al social-democraţilor nu a amânat luarea unei decizii în cazul organizaţiei PSD Mioveni, ci se aşteaptă întoarcerea în ţară a preşedintelui PSD Argeş, Ion Mânzână, aflat în Israel, unde s-a dat o avertizare de stare de război urmare a unor atacuri masive ale grupării Hamas. 

Marcel Ciolacu a fost întrebat de presă, sâmbătă, la sediul partidului, de ce Biroul Permanent al PSD a 'amânat' să ia o decizie în cazul organizaţiei PSD Mioveni, ai cărei membri şi-au manifestat susţinerea pentru fostul preşedinte al filialei, Ion Georgescu, exclus din partid după ce a fost arestat preventiv de DNA într-un dosar de corupţie.

'Nu am amânat nimic, nu am amânat absolut nimic. Unul dintre cei 790 de români este şi domnul preşedinte Mânzână de la Argeş, în Israel. Şi este normal să aşteptăm să vină acasă, pentru că este o organizaţie (PSD Mioveni-n.r.) în cadrul organizaţiei judeţene Argeş. Nu pot lua o decizie în lipsa preşedintelui', a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum a privit, ca lider al partidului, mesajul de susţinere a membrilor PSD Mioveni faţă de Ion Georgescu, după ce, anterior, transmisese că nu se mai acceptă corupţi în PSD, acesta a spus:

'Un moment de emoţie, şi am văzut cu toţii că au depăşit şi dânşii acest moment după decizia magistraţilor de prelungire sau de arestare pe 30 de zile'. În acelaşi context, anterior declaraţiei pe subiectul PSD Mioveni, pe tema românilor aflaţi în Isarel, pentru a căror repatriere se caută soluţii, premierul a precizat:

'Sunt în jur de 790 de români, în acest moment, pelerini, şi, împreună cu doamna ministru de Externe, căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă'.

'După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război, vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict. Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat, vom vedea dinamica în perioada următoare', a declarat premierul Ciolacu. Organizaţia PSD Mioveni şi-a exprimat, joi, 'susţinerea totală' faţă de primarul Ion Georgescu, exclus deja din partid printr-o decizie a conducerii organizaţiei judeţene.

'Organizaţia PSD Mioveni s-a întrunit astăzi la ora 10,00 pentru a-şi exprima susţinerea totală faţă de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăţia dumnealui şi avem încredere că va trece peste aceste momente dificile şi suntem convinşi că îşi va relua activitatea la Primăria oraşului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni', se arată într-o postare de joi, pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Conform aceleiaşi surse, social-democraţii din Mioveni au considerat că decizia de excludere din partid este 'una pripită şi fără fundament la data adoptării'. Ulterior, în cursul zilei de joi, DNA a informat despre reţinerea lui Ion Georgescu pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Tribunalul Argeş a decis, joi seară, arestarea preventivă a acestuia. Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, vineri, suspendarea mandatului primarului Ion Georgescu, având în vedere arestarea preventivă a acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel