Ciolacu anunță finanțarea IMM INVEST Plus, noi investiții în șosele și calea ferată, dar și o strategie națională privind AI

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Vlad Ispas
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Vlad Ispas

Ciolacu anunță finanțarea IMM INVEST Plus, noi investiții în șosele și calea ferată, dar și o strategie națională privind AI.

„Continuăm sprijinul pentru mediul privat și alocăm 300 de milioane pentru finanțarea, în luna iulie, a unor scheme de ajutor de stat. Vorbim despre stimularea investițiilor care promovează dezvoltarea regională, finanțarea schemei IMM INVEST Plus și compensarea suplimentară a creșterii accizei la motorină pentru transportatori așa cum am promis.

Aprobăm astăzi și noi investiții în infrastructura rutieră și feroviară în valoare de 700 de milioane de lei, bani europeni și de la buget. Este vorba de realizarea a două noduri rutiere pe autostrada A1, în județele Timiș și Hunedoara. Alte trei proiecte vizează reabilitarea infrastructurii feroviare, mai exact poduri și tuneluri de cale ferată în Brașov și Galați.

De asemenea, adoptăm și strategia națională privind inteligența artificială. Este cadrul care va fundamenta finanțările europene dedicate introducerii tehnologiilor de ultimă generație. Sper că și instituțiile de stat, în frunte în mod deosebit cu ANAF-ul, vor folosi rapid și pe scară largă inteligența artificială în analize de risc, în licitațiile publice și în orice proces care presupune eficientizarea cheltuirii banului public.

În final, pentru că urmează zile în care avem cod roșu de caniculă, solicit Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții și reprezentanții administrației locale. Trebuie luate toate măsurile pentru protejarea populației și pentru adaptarea programului de lucru al agenților economici conform legislației în vigoare”, a spus Marcel Ciolacu în debutul ședinței de Guvern.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel