Ciolacu, apel la normalizarea relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia

Foto Gov.ro
Foto Gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova, context în care a salutat cooperarea româno-azeră în domeniul energiei, dar a făcut apel şi la normalizarea deplină a relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia. 

'Discuţiile dintre cei doi înalţi oficiali au vizat cooperarea bilaterală româno-azeră, în contextul Parteneriatului strategic între cele două ţări. Şeful Executivului român a remarcat dialogul constant, din ultima perioadă, în cadrul Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Azerbaidjan de colaborare economico-comercială şi tehnico-ştiinţifică şi a salutat cooperarea în domeniul energiei', se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Situaţia de securitate din regiunea Caucazului de Sud a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor, arată sursa citată.

'Prim-ministrul României a subliniat importanţa asigurării unei zone stabile, sigure şi prospere a Caucazului de Sud. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a făcut un apel umanitar pe lângă oficialul azer, îndemnând la respectarea principiilor dreptului internaţional şi la normalizarea deplină a relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia', se mai menţionează în comunicatul de presă transmis de Guvern. 

Citește și - Situația din Nagorno-Karabah ar fi fost tranșată înainte de intervenția Azerbaidjanului. Rusia anunță că a purtat discuții cu SUA și UE

Rusia a purtat discuții cu SUA și UE cu privire la situația din Nagorno-Karabah înainte de operațiunea militară fulger a Azerbaidjanului, a anunțat ministerul rus de externe, conform Sky News.

„SUA și UE ne-au abordat și ne-au cerut să organizăm o întâlnire”, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova reporterilor. Ea a spus că părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situație.

„Nu a fost nimic secret în legătură cu această întâlnire. A fost un schimb obișnuit de opinii. Vom vedea cum va prezenta Occidentul toate acestea acum”, a adăugat ea.

Reamintim că luna trecută, mii de etnici armeni au fugit din Nagorno-Karabah în Armenia, după ce Azerbaidjanul a preluat controlul asupra regiunii. Nagorno-Karabah este o zonă disputată, înconjurată de un teritoriu deținut în mare parte de Azerbaidjan și a fost un punct fierbinte de la căderea Uniunii Sovietice.

SUA și UE și-au exprimat „îngrijorări profunde” pentru armenii din Nagorno-Karabah, care este recunoscută la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar a fost sub control armean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel