Ciolacu, avertisment pentru liberali: Țopăiala pe calendar afectează încrederea între PNL și PSD. Trebuie să înceteze!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În ședința de Guvern de astăzi, Ciolacu a dat un nou avertisment pentru PNL: "Țopăiala pe calendar afectează încrederea între PNL și PSD. Trebuie să înceteze!"

Ședința guvernului a fost programată pentru ora 9.00, iar premierul Marcel Ciolacu era așteptat să abordeze subiectul fierbinte al alegerilor prezidențiale, un punct de tensiune major în coaliție care a declanșat primele atacuri frontale între liderii principalelor partide.

Citește și - Cartoful fierbinte începe să ardă: Ultimatumul pentru PNL expiră astăzi

Marcel Ciolacu a declarat în cadrul ședinței de guvern că "tot astăzi finalizăm procesul de reorganizare a tuturor ministerelor în termenul asumat. Vom lăsa la final un subiect de mare interes.

Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Pentru că am înțeles cu toții că acest Guvern nu este al coaliției sau al vreunui partid politic: Este Guvernul României.

Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea legilor.

Este vorba de încredere. Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și din punctul meu de vedere, trebuie să înceteze.

Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o Coaliție. Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

Asta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România", a mai spus acesta.

Se pare, astfel, că soluția nu este "schimbarea miniștrilor", Marcel Ciolacu dorind să-i convoace începând de săptămâna viitoare pe liderii partidelor pentru a stabili calendarul alegerilor.

Amintim că ieri, aflându-se la Bruxelles, Marcel Ciolacu a avut un atac la adresa lui Nicolae Ciucă, referindu-se la panourile de campanie regăsibile în toată țara pe care se află mesajul Un ostaș în slujba țării, alături de poza lui Nicolae Ciucă.

"Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul Coaliției. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem și faptul că nu mai avem Miliție, avem Poliție. Și că România s-a schimbat pe fond și noi politicienii, dacă dorim să fim respectați, trebuie să ne schimbăm și noi", a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Citește și - Marcel Ciolacu, atac la Nicolae Ciucă: Onoarea nu e doar pe panouri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel