CCR a dat dreptate PSD pe sesizarea privind numirile ilegale de la TVR și Radio, anunță Marcel Ciolacu, președintele partidului.
Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, joi, 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că Hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.
„Petrecerea s-a terminat! Plecați acasă! Cu tot cu experții voștri în vrăjitorie! CCR – în unanimitate, a dat dreptate astăzi PSD pe sesizarea privind numirile ilegale de la TVR și Radio! Nu ne oprim aici! Vom lupta în continuarea împotriva acestei puteri abuzive care încearcă prin mijloace antidemocratice să își subordoneze politic toate instituțiile statului”, a scris, joi după-amiază, pe Facebook, președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Liderul PSD precizează că social-democrații depun joi la CCR și sesizare privind revocarea Avocatului Poporului: „Astăzi, depunem sesizarea la CCR privind revocarea Avocatului Poporului.”
„Demersul stalinist al PNL-USR-UDMR trebuie să ajungă la coșul de gunoi al istoriei! În plus, vom trimite adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și toate celelalte organismele internaționale prin care vom semnala atacul acestei Coaliții toxice asupra statului de drept”, a conchis Marcel Ciolacu.
CCR a decis, cu unanimitate de voturi, la sesizarea PSD, că hotărârile privind numirea directorilor interimari la TVR și SRR sunt neconstituționale.
„Curtea a constatat că cele două hotărâri ale Parlamentului au fost adoptate cu încălcarea principiului constituțional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor, prevăzut de art.1 alin.(5) din Legea fundamentală. Astfel, au fost nesocotite prevederile art.19 și 20 din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, întrucât Parlamentul a invocat aplicabilitatea art.21 alin.(1) și (3) din aceeași lege, fără a fi întrunită condiția din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situația specială a situației tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune, respectiv al Societății Române de Televiziune”, a transmis CCR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News