Ciolacu, decizie în urma performanței Naționalei României la EURO 2024 - Video

Ciolacu Facebook
Ciolacu Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a spus ce decizie a luat Guvernul, după performanța Naționalei de fotbal a României, care a ajuns în optimile EURO 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de joi, susținerea tinerilor fotbaliști valoroși. Astfel, pe agenda şedinţei de Guvern apare un Memorandum cu tema “Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori“.

“Cred că, după performanța fotbaliștilor noștri la EURO 2024, care a declanșat în noi toți și emoție și mândrie națională trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm Naționalei o resursă constantă de tineri valoroși. De aceea, aprobăm un Memorandum, prin care finanțăm, de la bugetul de stat, academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal.

Pentru fiecare leu cheltuit de Federația Română de Fotbal sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu. Singura condiție este ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii și juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model, de fapt, de succes pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu, la Academia de fotbal de la Constanța. Actuala Națională are mulți jucători crescuți acolo! Trebuie să recunoaștem asta și să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național!“, a spus premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern din 4 iulie. 

Video

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la meciurile României de la EURO 2024. Vezi poze aici!

Vezi și - Imagini și discursuri emoționante la întoarcerea Naționalei României de la EURO 2024 - Video

Sute de suporteri români au întâmpinat Naţionala, miercuri noaptea, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, care s-a întors de la Campionatul European de Fotbal EURO 2024, desfășurat în Germania. Amintim faptul că România a fost eliminată de Olanda, în optimile competiției, scor 3-0.

Suporterii, îmbrăcaţi în tricouri galbene, au fluturat steaguri tricolore, și i-au așteptat pe fotbaliști la intrarea în baza sportivă de la Mogoșoaia în pofida faptului că avionul care i-a adus pe tricolori a ajuns, cu întârziere. Avionul a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni la ora 1.00.

Astfel, în jurul orei 1:45, autocarul echipei naţionale a ajuns la Mogoșoaia și a fost întâmpinat cu ovații de fani, care au scandat ”România, România” şi ”Suntem mândri de voi”. De asemenea, fotbaliștii şi membrii ai staff-ului tehnic au fost ovaționați pe arena centrală a bazei din Mogoşoaia.

Menționăm faptul că la Bucureşti au ajuns, marți noapte, doar 16 din cei 26 de fotbaliști care au fost în lotul echipei naţionale pentru competiția EURO 2024. Restul au mers din Germania, direct în vacanţă sau la cluburile de fotbal de care aparţin, pentru că s-a dat deja startul pregătirilor pentru noul sezon competiţional, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel