Ciolacu, declarații după ce Vlad, șoferul drogat, a ucis doi tineri

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a susținut declarații la începutul ședinței de Guvern.

La începutul ședinței de Guvern de joi, 24 august 2023, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre cazul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai. 

„Am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai. Aceasta a fost, înțeleg, parte din rezultatul anchetei Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne care a stabilit anumiți responsabili direcți în această tragedie.

Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă.

Vreau să-i transmit domnului ministrul Cătălin Predoiu, care în acest moment este în drum spre țară de la Viena, că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Este responsabilitatea domnului ministru și a colegilor să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere în România. Legea este într-adevăr egală pentru toți!

Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drug test. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitații. Dacă nu aveți bani, va dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist. În plus, aș dori să luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile.

Nu ar exista consumatori, dacă nu ar exista dealeri. Aici, de fapt, trebuie acționat. Aceasta este sursa răului și aici trebuie să-și concentreze Poliția eforturile în perioada următoare, mai ales că în câteva săptămâni vor începe și școlile.

Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune. Vă asigur că aveți marea majoritate din oamenii din interiorul Poliției, oameni corecți care își fac datoria și își respectă uniforma, trebuie doar să-i lăsăm să-și facă meseria.", a spus Marcel Ciolacu. 

VEZI ȘI:  Măsuri fiscale. Ciolacu: Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul legislativ. Îmi voi pune mandatul pentru reforme și dreptate socială https://www.dcnews.ro/ciolacu-imi-depun-mandatul-trebuie-sa-oprim-debandada-bugetara-nu-mai-putem-continua-asa_927466.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel