Ciolacu denunță o „mascaradă” și un precedent periculos: Guvernul Cîțu e oricum ca și plecat

Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu - președintele PSD - a comentat actuala criză politică din România, explicând rațiunea pentru care PSD nu vrea să facă jocul USR-PLUS în moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În opinia liderului social democrat, soarta lui Cîțu în ceea ce privește funcția de premier e pecetluită iar totul e o chestiune de timp.

„PSD a câștigat alegerile iar domnul președinte Klaus Iohannis a încălcat spiritul Constituției și a format această coaliție a perdanților. Asistăm pe lângă o criză sanitară și o criză economică, și la una politică din cauza faptului că ei nu s-au înțeles pe bani, funcții și reprezentare”, a precizat Ciolacu, la Antena 3.

„Nu e o criză politică pe principii sau pe mult promisele reforme, pe pensii speciale, fără penali în funcții publice etc.”, a mai completat Ciolacu.

Liderul PSD a dat asigurări că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune în momentul în care se va asigura că are toate voturile pentru demiterea lui Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD așteaptă decizia CCR în ceea ce privește moțiunea depusă de AUR și USR-PLUS și ulterior va vota, explicând că astfel ne-am putea „trezi cu doi premieri” și s-ar crea un precedent periculos.

„Nu ne putem trezi cu doi premieri, poate chiar contracandidații pentru șefia PNL-ului”, a precizat Ciolacu.

O moțiune de cenzură se depune împotriva guvernului nu împotriva premierului. Nu le pot cere colegilor mei să semneze o mascaradă care nu e un text de moțiune. Categoric Guvernul Cîțu trebuie să plece. Din punctul meu de vedere este ca și plecat de când a fost demis domnul Stelian Ion au început să curgă cele 45 de zile în care guvernul e obligat să vină în fața Parlamentului pentru un vot de încredere”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai completat că dacă s-ar fi votat moțiunea pe repede înainte fără decizia CCR s-ar fi creat un precedent. Practic Guvernul era demis, cel mai probabil Ludovic Orban revenea în funcția de premier iar mai apoi, la următoarea sesiune parlamentară, dacă USR-PLUS intra din nou cu PNL în conflict, situația de azi s-ar fi repetat. 

PSD mai precizează că toată această criză politică are ca obiectiv deturnarea problemelor reale din societate, precum pandemia, criza economică și scumpirile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel