Ciolacu, desemnat premier. Chirieac: Au avut discurs corect, alb, fără nicio implicare

Sursă foto: presidency.ro
Sursă foto: presidency.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre discursurile susținute de Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu. 

„Corect, alb, și de o parte și de cealaltă, cu mica ciupitură a lui Marcel Ciolacu cu „La mulți ani, domnule președinte!”. Foarte delicată, discretă, sublinierea făcută. Nici nu ai zice, dacă nu ai știi tot istoricul. Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au avut discurs corect, alb, fără nicio implicare de niciun fel.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

VEZI ȘI: Premierul Ciolacu, primul mesaj după ce l-a desemnat Iohannis 

Marcel Ciolacu a transmis primul mesaj în funcția de prim-ministru, după ce l-a desemnat în această funcție președintele Klaus Iohannis. 

'Domnule președinte, în primul rând, aș dori să vă urez „La mulți ani“ pentru că astăzi este ziua dumneavoastră de naștere! În al doilea rând, vreau să îi mulțumesc domnului președinte al PNL Nicolae Ciucă, pentru că prin gestul său, România a trecut într-o altă etapă, într-o etapă de democrație consolidată. Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României.

Îmi doresc ca viitorul Guvern, condus de mine, să fie despre economie și reforme. Până joi, îmi doresc ca România să aibă un guvern votat și să venim să depunem jurământul. România are nevoie de reforme și de PNRR. Locul României este în UE și NATO, indiferent cât caută unii să ducă România în altă direcție. Drumul României devine o certitudine.

Vă mulțumesc pentru această responsabilitate și îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.', a declarat Marcel Ciolacu. ... Citește mai mult AICI.

VEZI ȘI: Ciolacu, la Cotroceni. Iohannis, declarația zilei 

La ora 14:05, președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă.

„Bună ziua! S-au terminat consultările și voi anunța în câteva momente decizia mea, însă cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte.

Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model până acum a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare. Am avut în prima parte ca Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele care sunt în coaliție, care au fost în coaliție. România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize și, datorită felului în care Coaliția, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.

Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. ...Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel