Ciolacu, despre calendarul alegerilor: Putem adopta chiar azi hotărârea de guvern! / UPDATE: HG a fost adoptată

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu vine cu noi declarații, după ce Coaliția a ajuns la un acord privind calendarul alegerilor.

UPDATE: Guvernul a adoptat HG privind calendarul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale. Hotărârea de guvern privind calendarul alegerilor a fost adoptată joi, în şedinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Știrea inițială:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor va fi adoptată joi, 4 iulie.

"Am stabilit că alegerile prezidențiale vor fi organizate la 24 noiembrie Turul 1 și 9 decembrie Turul 2, iar alegerile parlamentare în 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și încheiem acest subiect" a declarat Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern.

VEZI ȘI: De 1 decembrie nu mai defilăm, ci votăm! Pe cine avantajează noul calendar al alegerilor. Val Vâlcu: Riscul e devastator

Scandalul pe data alegerilor, încheiat

Anunțul vine după ce liderii Coaliţiei s-au reunit, joi dimineaţă, pentru a pune la punct calendarul alegerilor. De la PNL au participat Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, iar de la PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Marian Neacșu. PSD și PNL au decis că alegerile prezidențiale se vor desfășura astfel: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. Scrutinul pentru parlamentare va fi pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Nicolae Ciucă a precizat că PNL şi PSD vor avea candidaţi proprii la preşedinţie.

VEZI ȘI: Nicolae Ciucă, declarații după ce Coaliția a decis data alegerilor. Ce spune despre tandemul președinte-premier

„Dacă privim cu pragmatism ecuația alegerilor prezidențiale, este limpede că în turul al doilea nu pot ajunge decât candidații PNL și PSD. Așa a fost la toate alegerile prezidențiale de până acum și asta ne confirmă și sondajul CURS”, scrie pe Facebook purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

Mai multe declarații ale prim-ministrului Marcel Ciolacu, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel