Ciolacu, despre dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon: De mult nu am văzut un astfel de comunicat / video

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a susținut declarații de presă în cadrul cărora a vorbit despre cazul morților de la Spitalul Sf. Pantelimon. 

Marcel Ciolacu a exprimat speranța că acest caz va fi ultimul de acest gen, subliniind că ceea ce s-a întâmplat este foarte grav. Premierul a explicat că anumite aspecte ale cazului au fost sesizate încă din aprilie, moment în care s-a trimis un control administrativ pentru a verifica cheltuielile și respectarea procedurilor, sub egida Ministerului Sănătății. A urmat un control de la Colegiul Medicilor, care nu a găsit nereguli. De asemenea, Ministrul Sănătății a reacționat prompt, cerând demisia de onoare a managerilor implicați.

„Sperăm să fie și ultimul caz de acest gen. Ați văzut la fel ca și mine. Nu am crezut că se poate întâmpla așa ceva în realitate pentru ca noi vorbim de niște medici care trebuie să salveze vieți, nu să omoare oameni. Mai ales că nu vorbim de un omor accidental. Vorbim, totuși, de omor premeditat. Un lucru foarte grav.

Ce am văzut eu, ca și desfășurare a evenimentelor, anumite lucruri au fost sesizate mai demult, mi se pare că din aprilie. S-a trimis un control administrativ să se vadă cheltuielile și dacă procedurile sunt respectate pentru că, în primul rând, acesta este atributul Ministerului Sănătății.

Apoi am văzut că a fost un control de la Colegiul Medicilor care a spus că nu se întâmplă nimic. Am văzut atitudinea ministrului când a cerut imediat ca acei manageri să-și depună demisiile deoarece ei erau cu concurs, nu puteau fi demiși decât dacă acceptau această demisie de onoare.", a spus Marcel Ciolacu.

 

„De mult nu am văzut un comunicat atât de dur al unor magistrați"

Marcel Ciolacu a apreciat comunicatul dur al magistraților. El a subliniat importanța luării de decizii corecte și bazate pe fapte, în loc de reacții emoționale. Marcel Ciolacu a subliniat că, deși trăim într-o perioadă electorală și există presiuni pentru a găsi vinovați, trebuie să menținem echilibrul. Acesta a apreciat că Ministrul Sănătății și foștii manageri au colaborat cu Parchetul, furnizând toate documentele necesare.

„Din punctul meu de vedere, de mult nu am văzut un comunicat atât de dur al unor magistrați, mai ales că vorbim aici de niște făptuitori medici.

Sunt ferm convins că încet, încet vom afla tot adevărul. Cred că românii așteaptă de la autorități, de la primul ministru, să nu ia decizii emoționale. Dacă aș fi un prim-ministru care ar lua decizii emoționale, presupun că aș fi schimbat-o și pe doamna ministru Deca, săptămâna trecută, când a fost scandalul de la SNSPA.

Pe mine mă interesează să iau deciziile corecte și îndreptățite de fapte. Știu că trăim într-o lume în care ne dorim imediat niște vinovați, mai ales că suntem în niște luni electorale. Câteodată mai vrem să acoperim cu alte lucruri alte tâmpenii făcute de către alții, mai ales oameni politici.

Părerea mea e că trebuie să dăm dovadă de echilibru. Am văzut că Ministrul Sănătății s-a pus la dispoziția Parchetului în totalitate, toate documentele, foștii manageri, de asemenea.", a spus premierul Marcel Ciolacu. 

 

 

Youtube video image

VEZI ȘI: Mircea Badea, despre dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon: În speța asta, totul e cu „se pare că” https://www.dcnews.ro/mircea-badea-despre-dosarul-mortilor-suspecte-de-la-spitalul-pantelimon-in-speta-asta-totul-e-cu-se-pare-ca_968058.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel