Marcel Ciolacu comentează declaraţiile făcute, sâmbătă, de către Florin Cîţu, despre situaţia economică a ţării.
"Premierul demis a dat astăzi un ultim (sper) spectacol al delirului politic!Afirmă, cu o seninătate care ține de patologie, că 'românii vor simți la facturile din această iarnă creșterea economică'.
Reformele de dreapta ne-au adus înainte de Revoluție! Românii nu aveau atunci ce să cumpere, iar acum au de unde, dar nu și bani! Și nu, nu mă refer la acei 1% cu venituri peste medie!
Explică-le, Florine, cum a crescut economia ca o rachetă spre cer, celor 7 milioane de oameni aflați în risc de săracie și excluziune socială!
Explică-le, Florine, cât sunt de fericiți și celor 120.000 români aruncați în deprivare materială severă în doar un an de guvernare!
În loc să enervezi oamenii, stai cu privirea în pământ de rușine și nu te mai lăuda! DEJA AI SCUFUNDAT BARCA! Oamenii vor să știe cum ieșim împreună din catastrofa sanitară! Oamenii au nevoie de soluții acum! Economia o putem salva, viețile însă nu le putem recupera!", transmite Marcel Ciolacu.
Perspectiva solidă de creștere economică bazată pe sectorul privat dinamic, folosirea fondurilor din „Next Generation EU” și includerea reformelor în PNRR au stat la baza reconfirmării ratingului României de către Standard&Poor's și Moody’s, spune Florin Cîțu.
„Avem două vești foarte bune pentru România în contextul crizei economice globale. În primul rând, agenția de rating Standard&Poor's a reconfirmat ratingul de țară al României și a menținut perspectiva la stabilă. Vestea foarte bună vine de la cealaltă agenție de rating, tot americană, Moody’s, care îmbunătățește perspectiva României de la negativ la stabil și bineînțeles reconfirmă ratingul de țară. În acest context de criză economică România a reușit această performanță, să convingă agențiile de rating americane să arate o perspectivă stabilă pentru economie”, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Florin Cîțu.
Potrivit acestuia, la baza deciziei agenției de rating Moody’s stau două lucruri: perspectiva solidă de creștere economică bazată pe sectorul privat dinamic - „și cred că este pentru prima oară când auzim așa ceva de la o agenție de rating despre România” - și utilizarea fondurilor din „Next Generation EU”.
Pe partea cealaltă, agenția de rating Standard&Poor's își bazează evaluarea pe implementarea programului de reformă ancorat în PNRR, adică includerea reformelor în PNRR.
„Am spus de atunci că reprezintă o garanție că aceste reforme vor fi făcute și este apreciat de agențiile de rating. Ambele agenții de rating apreciază încă un lucru: faptul că această strategie de consolidare fiscală, adică de reducere graduală a deficitului bugetar, este una credibilă și se bazează pe măsurile pe care le-am luat până acum”, a declarat Cîțu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu