Ciolacu îi spune lui Iohannis că e jenant ce face. ”E pentru prima oară când stăm la masa bogaților”

captură România TV
captură România TV

Iată cele mai recente declarații ale prim-ministrului Marcel Ciolacu!

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns ironiei lansate miercuri de președintele Klaus Iohannis pe tema portofoliului obținut de România în Comisia Europeană. „Negocierea pentru această poziție a fost făcută la nivel de prim-ministru și cred că este mai bine să-l întrebați pe prim-ministru cum ne-a spus tuturor că va obține un portofoliu economic și a obținut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conține”, a spus președintele Klaus Iohannis, după ce i s-a cerut să se pronunțe asupra portofoliului primit de România.

Premierul a făcut mai multe declarații:

Puteam să obținem un portofoliu în ceea ce privește spațiul cosmic, n-are nicio relevanță pentru România. Relevant este ceea ce e mai aproape de români. Asta... că am vrut să fiu elegant. Domnul președinte este reprezentantul României în Consiliul Europei unde se negociază împreună cu celelalte state, deci cumva un președinte avea atribuții în acest sens.

Felul în care negociez astfel încât să obțin cât mai mult pentru România, nu pentru Ciolacu sau pentru PSD, este felul meu. Și s-a dovedit, în această perioadă lungă de timp, că felul meu de a negocia a fost unul corect. Pe lângă faptul că am luat un portofoliu relevant pentru situația din România, am luat și o funcție de vicepreședinte executiv în noua conducere a Comisiei. Cum s-ar zice, e pentru prima oară când stăm la masa bogaților.

Din punctul meu de vedere, Roxana Mînzatu va fi comisar.

Să fiu judecat de președintele meu, al nostru, al românilor, pe negocierile foarte bine duse, pentru lucruri obținute excepțional... mi se pare jenant”. 

Legat de discuțiile cu liberalii și zvonurile ruperii coaliției, Marcel Ciolacu a declarat: "Nivelul de discuție e mult prea scăzut cu minciuni, suntem în an electoral, în lunile cele mai încărcate, fiecare încearcă să se poziționeze... Vă pot spune, cu certitudine, în aprilie nu a fost nicio discuție. Este nepermis să ne întoarcem în timp ca să mai dăm legi pentru o singură persoană."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel