Ciolacu, la discuția cu ambasadorul Ungariei: România, un pol de stabilitate și securitate în regiune

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, în cadrul unui mic dejun de lucru oferit de ambasadorul Ungariei în România, E.S. Zákonyi Botond, în contextul deținerii de către Ungaria a Președinției rotative a Consiliului UE.

VEZI ȘI: Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA: Semnarea Parteneriatului între SUA și România, important pas în efortul de a elimina traficul de copii

”Colaborarea dintre instituțiile europene și statele membre rămâne esențială, iar România va continua să susțină activitatea instituțiilor europene și să contribuie activ și constructiv, cum a făcut și până acum, la consolidarea Uniunii. Vom continua să acționăm ca un pol de stabilitate și securitate în regiunea noastră”, a subliniat cu acest prilej șeful Executivului.


Premierul Marcel Ciolacu a punctat în alocuțiunea sa obiectivele comune ale Uniunii care, din perspectiva României, rămân prioritare pentru perioada următoare, referindu-se inclusiv la obiectivul aderării complete la Spațiul Schengen, a cărui primă etapă a fost implementată cu responsabilitate și consecvență de către țara noastră. În acest context, șeful Executivului român a apreciat sprijinul constant al Comisiei Europene și susținerea exprimată de actuala Președinție Ungară a Consiliului UE față de acest obiectiv pe care România îl dorește atins până la sfârșitul acestui an. ”Ne bazăm pe atitudinea obiectivă a tuturor partenerilor europeni”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a evocat, totodată, dialogul activ pe care îl menține la vârful Comisiei Europene, cu președinta Ursula Von der Leyen, pe tema configurației noii Comisii, interesul comun al statelor membre fiind de a contribui la instalarea cât mai rapidă a viitorului Executiv european, pentru a asigura continuitate și predictibilitate la nivelul Uniunii.


”Pentru Guvernul României, prioritățile economice au, de asemenea, o importanță majoră, iar continuarea procesului de convergență și reducerea decalajului de dezvoltare față de media la nivelul UE sunt esențiale pentru ca nimeni să nu fie lăsată în urmă”, a mai subliniat premierul Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel