”Ciolacu la Primărie”, scenariu pentru 2024. A început campania electorală în presa hashtag

Pe rețelele sociale și în ventilatorul presei #rezist a fost aruncat scenariul ”Ciolacu, la primărie”. Primăria Capitalei, principala miză a alegerilor locale din 2024.

Publicitate

Tocmai fiindcă în politică e valabil dictonul ”never say never”, niciodată să nu spui niciodată, acest scenariu nu are cine știe ce șanse să devină blockbuster.

În primul rând, de ce ar dori buzoianul Ciolacu să candideze la Primăria Capitalei? Scenariștii spun că, odată validat în alegerile cu cel mai mare număr de alegători după cele prezidențiale, liderul PSD ar avea drumul deschis către Cotroceni. În București, câștigarea alegerilor ar fi o formalitate, spun ei, după încheierea unui acord între PSD și PNL, fiindcă localele se desfășoară într-un singur tur. Un candidat comun al PSD-PNL ar merge la sigur, nefiindu-i necesare 50% din voturi, ci doar cu un vot mai mult decât ia cel clasat pe locul doi. Candidând la Capitală, Ciolacu ar scăpa și de riscul ca Firea să ajungă primar-general și să se urce, astfel, pe trambulina către Cotroceni. Ori să-i ia partidul.

Cei care se duc după acest scenariu cum se duce taurul după o capă roșie ca drapelul PSD nu se gândesc că alegerile locale vor avea loc în septembrie, iar cele prezidențiale în noiembrie-decembrie. Nu se întreabă nimeni dacă electoratul din București ar accepta ca Marcel Ciolacu să vină la Primărie, să lucreze două-trei săptămâni și apoi să plece în campanie la președinție. Băsescu, în 2004, era la al doilea mandat, a așteptat câteva luni, a jucat sceneta cu ”moartea” lui Stolojan etc.  (De fapt, în varianta lansată în mediul online, autorii scenariului nici nu precizează la care prezidențiale va candida Ciolacu, din poziția de primar al Capitalei: la cele din 2024, sau la cele din 2034 ?!).

Să presupunem, totuși, că Marcel Ciolacu ar candida la primăria Capitalei, susținut de USL 3. Nu există certitudinea că un candidat comun al celor două partide aflate la Putere va câștiga, decât dacă voturile Opoziției rămân divizate.

E greu de anticipat, ”în acest moment”, dar nu imposibil ca USR și AUR să sprijine același candidat la București. Electoratul USR nu ar vota un membru AUR, nici cel al lui George Simion nu l-ar vrea pe Drulă. Dar un candidat al Opoziției unite, care nu e membru al celor două partide? Poate un membru PMP, poate Nicușor Dan, poate un alt independent? Nici Drulă, nici Simion nu și-ar risipi șansele la prezidențiale din cauza unui eșec la Capitală, așa că ei ar putea colabora punctual, ca la moțiune, sprijinind un terț cu șanse de câștig.

O să spuneți că globaliștii nu se pot alia cu suveraniștii, că Simion l-a criticat pe Nicușor ș.a.m.d. Până la alegeri mai e destul timp ca politicienii să răsucească orice declarație de două ori. Nu uitați că Băsescu l-a reevaluat pe Oprea, iar Vadim Tudor l-a susținut în 2004 pe marele său inamic, Traian Băsescu, doar ca să nu câștige candidatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel