Ciolacu, anunț despre lista candidaţilor PSD la europarlamentare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Lista candidaţilor PSD la europarlamentarele de anul viitor va fi lansată cu ocazia Congresului PES care urmează să se desfăşoare la Bucureşti, a anunţat, marţi, preşedintele partidului, premierul Marcel Ciolacu.

'Orice coleg poate să deschidă această listă, mai ales dintre cei care în acest moment sunt europarlamentari. Nu văd o soluţie rea ca Mihai Tudose să deschidă lista, dar Partidul Social Democrat, cu toate relele lui pe care le găsim mereu, după 7 ianuarie, împreună cu secretarul general şi prim-vicepreşedinţii, vom avea întâlniri în fiecare regiune. Nu este o listă a lui Marcel Ciolacu, este lista Partidului Social Democrat.', a declarat Marcel Ciolacu.

'Fiecare regiune trebuie să se regăsească cu cel puţin o persoană propusă în zona eligibilă, fiindcă altfel pierde partidul, de ce să lupte, ceea ce mi se pare corect. Vor porni aceste discuţii, vom creiona o listă, o vom propune Consiliului Politic Naţional şi, cu certitudine, lista va fi lansată odată cu Congresul PES, când vor fi toţi prim-miniştrii şi toţi preşedinţii social-democraţi din Europa la Bucureşti', a declarat Ciolacu, la Craiova. 

Citește și - Premierul Ciolacu a vizitat Fantasy Park Craiova, un proiect de aproape 2 milioane de euro

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, marţi, Fantasy Park, un proiect de aproape 2 milioane euro realizat de Primăria municipiului Craiova într-o zonă insalubră a oraşului, parcul având alei, un loc de joacă, un sat al piticilor, un teatru de vară şi o căsuţă-restaurant.

'Fără cuvinte când vezi o asemenea dezvoltare. Am înţeles că în aproape un an un loc părăsit în trecut, într-un cartier de blocuri foarte populat al Craiovei, a fost transformat într-un parc. Mă bucur mult de ceea ce se întâmplă în Craiova şi pentru ce face şi Cosmin Vasile la Consiliul Judeţean. Încet, încet, dacă faceţi şi cargo la Aeropotul din Craiova, deveniţi un hub şi pentru nordul Bulgariei şi pentru Serbia', a spus Marcel Ciolacu. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că nu este o inaugurare propriu-zisă a Fantasy Park, ci este finalizarea primei etape, în sensul că au ieşit constructorii şi se face recepţia.

'Urmează să aşteptăm un pic să crească plantele până la primăvară şi de asemenea să pregătim căsuţele pe care le vedeţi aici, cu mobilier şi foarte multă butaforie şi foarte multe lumini, aşa cum i-am obişnuit pe craioveni. Practic, acest parc are trei zone, una de părinţi, care alături de terasă are şi o scenă unde sperăm să evolueze cât mai mulţi artişti locali, apoi este zona de adolescenţi cu fitness, terasă şi din primăvară va începe construcţia unui skate park. Acum suntem în procedura de licitaţie pentru execuţie şi în această zonă a copiilor, care este foarte frumoasă şi suntem absolut convinşi că vor fi foarte mulţi copii care vor veni în acest parc. În primul rând pentru că este lângă Craioviţa, care nu are niciun parc important, deşi este un cartier aproape cât un oraş, având în vedere că are peste 80.000 de locuitori', a spus Vasilescu.

Aceasta a explicat că suprafaţa pe care s-a construit parcul era acum câţiva ani era o zonă insalubră a Craiovei, 'o zonă pe care nu prea puteai să o frecventezi din cauza mirosului'. 'Am casetat canalul Corniţoiu şi a apărut acest parc, aşa cum i-am obişnuit pe craioveni, unul foarte frumos. Este practic al doilea parc la care noi am lucrat anul acesta. Unul dintre ele a fost inaugurat în vară la Liceul Pedagogic, vă recomand celor care veniţi din Bucureşti să mergeţi să-l vedeţi, pentru că sigur nu aţi văzut aşa ceva în Bucureşti. Şi urmează încă două parcuri în afară de acesta. Şi anul viitor lucrăm cu echipele noastre, în special cu RAADPFL, o regie din subordinea Primăriei, care s-au specializat pe mobilier urban, pe butaforie, pe sculpturi din lemn. Fac lucruri extraordinar de frumoase, pe care nu le veţi găsi nicăieri în altă parte în România', a mai spus Olguţa Vasilescu.

Fantasy Park a fost proiectat, potrivit hotărârii CL Craiova, pentru valorificarea zonei prin amenajarea 'unui spaţiu coerent din punct de vedere peisagistic şi crearea de funcţiuni privind petrecerea timpului liber prin conectarea străzilor Pârâului, Toporaşi, George Enescu, fiind prevăzute lucrări de amenajare a acceselor şi promenadă (în mod special în zona străzii Pârâului), alei, platforme pentru amenajarea de locuri de joacă (în zona strada Toporaşi), amenajări peisagistice prin plantări de arbori şi arbuşti pentru creşterea impactului vizual şi valorificarea poziţiei spaţiului verde'. Valoarea estimată a obiectivului intitulat 'Regenerare urbană în municipiul Craiova prin revitalizarea zonei Corniţoiu' a fost de 7.985.567 de lei (fără TVA). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel