Trecem prin cea mai gravă criză de securitate din '91 încoace - este concluzia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că din 24 februarie are loc cea mai gravă criză de securitate de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, prin "invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată" a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. "Începând cu 24 februarie ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al Doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Ne alăturăm şi de la această tribună vocilor care exprimă sprijinul ferm şi de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional", a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului.
"Aşa cum exprimam încă din data de 28 februarie, prin Declaraţia Parlamentului României privind situaţia din Ucraina, respingem cu hotărâre comportamentul iresponsabil al Rusiei şi cerem încetarea imediată şi necondiţionată a acţiunii militare împotriva Ucrainei, precum şi retragerea forţelor armate ruse de pe întreg teritoriul acestei ţări. Ultimele zile ne-au arătat imagini oribile, greu de crezut pentru Europa secolului 21. Imaginile din Bucea, care au făcut înconjurul lumii, ne-au copleşit şi ne-au revoltat pe toţi. Nu putem accepta ca autorii acestor masacre să rămână nepedepsiţi. Ei trebuie să ajungă în faţa justiţiei şi să fie traşi la răspundere cât mai rapid. În acest sens, sprijinim pe deplin o anchetă amănunţită din partea Curţii Penale Internaţionale, România alăturându-se acestui demers încă de pe 2 martie”, a completat Ciolacu în plen.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că ”războiul este o tragedie din care nimeni nu câştigă. Toţi pierd! Războiul aduce doar moarte, suferinţă şi destine distruse”. ”În aceste momente, doresc să îmi exprim întreaga solidaritate cu ţara Dumneavoastră, cu cetăţenii şi autorităţile ucrainiene legitime. Vă asigur că, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, cetăţenii care fug din calea războiului, vor găsi ocrotirea de care au nevoie în România. Implicarea şi generozitatea arătate de societatea civilă, de cetăţenii români, în sprijinul numeroşilor refugiaţi sosiţi în ţara noastră, sunt cea mai emoţionantă expresie a valorilor europene, pentru apărarea cărora se dă astăzi lupta în Ucraina.” a conchis el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News