Marcel Ciolacu: Pe viitor, eu nu văd altă coaliție de guvernare decât cu PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o comparație între guvernarea exclusiv de dreapta PNL - USR și actuala Coaliție de guvernare PSD-PNL.

Cu această ocazie, președintele PSD a lansat atacuri la adresa PNL, aducând aminte cum s-a format guvernul de dreapta PNL-USR.

Acest Guvern va funcționa până la alegerile din decembrie. De la data de 23 decembrie, după cum e normal, România va avea investit un nou Guvern (...) Făcând o comparație cu guvernarea exclusiv de dreapta, din punctul meu de vedere, pe viitor eu nu văd altă Coaliție de guvernare decât cu PNL.

Aduceți-vă aminte când aveam o guvernare de dreapta, cum miniștrii USR nu veneau la serviciu, cum refuzau acest lucru, ce scandaluri erau, dar și cum s-a format acel Guvern. S-a tras din fes! Liderul PNL de atunci a zis că au pus numele portofoliilor într-un fes și le-au tras la sorți. Este o diferență imensă între actualul Guvern și cel anterior”, a spus, luni, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit despre viitorul coaliţiei PSD-PNL, după alegerile din acest an și la finalul Congresului PSD, organizat sâmbătă, 24 august.

"Cred că votul românilor o să ne spună"

Marcel Ciolacu a fost întrebat la finalul Congresului PSD privind viitorul coaliţiei după alegerile din acest an. Președintele PSD a zis faptul că votul românilor va spune spună exact şi cine câştigă, şi cine pierde alegerile prezidenţiale şi parlamentare, dar şi care va fi următoarea majoritate din Parlament.

"Nu ştiu, cred că facem prea multe calcule şi prea multe scenarii. Cred că votul românilor o să ne spună exact şi cine câştigă şi cine pierde şi care va fi următoarea majoritate din Parlamentul României", a declarat Marcel Ciolacu.  "Am spus în discurs un lucru foarte clar: puterea, nu că sunt dispus, puterea trebuie împărţită. Acest lucru l-am învăţat de la nea Paul Stănescu, care mi-a spus: 'Marcele, puterea în partid trebuie împărţită. Uite cum s-a întâmplat când cineva a vrut să aibă toată puterea, să folosească partidul într-un interes'. Şi a avut dreptate Paul Stănescu".

"Ar trebui să își tempereze un pic discursul"

De asemenea purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, luni, faptul că reprezentanţii PNL ar trebui "îşi tempereze un pic discursul "pentru a nu arde toate podurile", cu referire la relaţia cu social-democraţii. Totodată, a fost întrebat dacă PSD va dori să alcătuiască Guvern tot împreună cu PNL după alegerile parlamentare.

"Uitându-ne la peisajul politic, aşa cum am declarat şi în primăvară, cea mai bună opţiune pentru un Guvern şi în următoarea perioadă este cu PNL. Acum este prematur să spui ce se va întâmpla, pentru că depinde foarte mult de rezultatul din alegerile de la toamnă.

Noi credem că vom lua un scor foarte bun, colegii de la PNL ar trebui să îşi tempereze un pic discursul pentru a nu arde toate podurile în ceea ce priveşte relaţia cu PSD. Fiecare dintre noi merge cu mesaje către electoratul propriu, după aceea politica te pune în faţa unor eventualităţi pe care trebuie să fii pregătit să le negociezi. (...) Cred că ne vom da mesajul suficient de bine astfel încât PSD să fie câştigătorul acestor alegeri şi să dea premierul", a spus Lucian Romașcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel