Marcel Ciolacu a explicat, miercuri, ce se va întâmpla în piață, în contextul în care coaliția nu ajunge la un acord cu privire la prețul alimentelor.
”Am avut o discuție și voi continua să am și cu producătorii și reprezentanții hipermarket-uilor ca să venim cu o soluție cât mai ușoară și cât mai accesibilă. Am văzut ce a ieșit: că ne întoarcem la raționalizări, la cupoane... Dar statul trebuie să ia măsuri ca unii să nu speculeze o asemenea lege”, a declarat Marcel Ciolacu.
”Vom constitui un grup de lucru unde vorm merge cu o propunere”, a explicat Marcel Ciolacu și a continuat spunând că: ”Să nu uităm că efectul scumpirilor la produsele de bază sunt cele ale scumpirii la energie. Întâi să vedem, să acționăm asupra cauzei, să o luăm gradual. (...) Eu nu-mi doresc să ne întoarcem în comunism”, a subliniat liderul social-democraților.
Marcel Ciolacu a fost întrebat, marți, la Palatul Parlamentului, dacă este posibil ca în România să se reducă TVA la alimentele de bază.
"Am mai avut discuţia şi reducerea de TVA nu va avea impactul pe care ni-l dorim cu toţii. Poate o plafonare a preţurilor la produsele de bază într-o limită, pentru că nu poţi să o faci fără limită, că altfel declanşăm cu totul altceva. Este o discuţie. Nu am avut această discuţie în coaliţie şi astăzi o să avem această discuţie", a spus liderul PSD.
Citește și: Florin Cîțu, tăios! Dă lecții PSD despre PNRR și-i trimite iar la Bruxelles: Simplu și pentru un elev de clasa a zecea
El a menţionat că în România alimentele au deja "o reducere consistentă la TVA".
Întrebat despre posibilitatea ca în urma plafonării preţurilor produsele de bază să fie şi raţionalizate, Marcel Ciolacu a răspuns: "În Ungaria aşa s-a făcut, este şi normal. Este şi normal, că nu poţi să cumperi cu camionul".
Preşedintele PSD a adăugat că în şedinţa coaliţiei se va discuta şi despre interdicţia cumulului pensiei cu salariul.
"O să avem o discuţie în acest sens în coaliţie. O să mă uit şi eu pe proiectul de lege. L-am întrebat pe liderul de grup, nu este pe ordinea de zi, dar zilele acestea o să fie. Haideţi să vedem care este impactul. Data trecută, cel puţin în zona de administraţii locale era un impact destul de consistent, adică rămâneau descoperite UAT-urile mari, vorbesc de municipiile reşedinţă de judeţ. Haideţi să vedem impactul, să nu mai dăm legi şi să luăm decizii fără să cunoaştem întregul context", a explicat Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu