Ciolacu, precizări după consultările cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar.

Discuțiile au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcțional agreat între Guvern și mediul privat, pentru reducerea prețului la produse alimentare de bază.

"Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale,  să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar  angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului.  Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a menționat că la următoarea rectificare bugetară vor fi susținute în continuare investițiile. De asemenea, vor fi aplicate în continuare măsurile de susținere economică, precum și  soluțiile de sprijin din sectorul energetic.

Reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din România din domeniul alimentar au apreciat deschiderea la dialog și și-au exprimat acordul de principiu cu stabilirea unui asemenea mecanism.

Dialogul cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar va continua pentru stabilirea în comun a măsurilor convenite pentru reducerea inflației și creșterea puterii de cumpărare, precum și a modului de aplicare, urmând ca până joi dimineața să fie agreate detalii concrete, a transmis Guvernul.

La consultările de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacșu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezentanți ai Consiliului Concurenței, ANAF, ANSVSA și ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel