Ciolacu: ”Președintele nu îl poate demite pe Cîțu, dar îi poate cere demisia!” Anunț despre moțiunea de cenzură

Foto Facebook Marcel Ciolacu
Foto Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, cere în continuare plecarea lui Florin Cîțu din fruntea Executivului.  

Marcel Ciolacu spune despre Klaus Iohannis că „nu îl poate demite pe Cîțu, dar îi poate cere demisia”. De asemenea, Marcel Ciolacu consideră că nu e necesară o moțiune de cenzură, dar a spus că va discuta cu liderii social-democrați și vor decide apoi.

„Președintele se face că nu vede legea. Nu îl poate demite, dar îi poate cere demisia. Dacă ar fi fost Tudose sau Grindeanu, ce s-ar fi întâmplat și ce ați fi auzit? „Penalii să plece”. Mă întreb unde sunt domnii Barna și Cioloș să întrebe de penali în funcții publice? Cum a avut acces la informații secretizate prim-ministrul care a făcut închisoare? Când nu spui că ai săvârșit o faptă penală, nu se numește că e tăinuire? E treaba statului român să îl întrebe? A tăinuit o infracțiune”, a declarat Marcel Ciolacu la B1TV.

„Unde este președintele care ieșea de trei ori pe zi să ceară fără penali în funcții publice. (...) Nu cred că este necesară o moțiune de cenzură. Dar voi discuta cu liderii partidului peste zece zile, când vom avea și ședința grupurilor parlamentare și vom decide”, a adaugat președintele PSD.

 

 

Zegrean, despre cazul Cîţu, arestat în SUA. Opoziția are o „armă”

 

Augustin Zegrean, cel care a fost preşedinte al Curţii Constituţionale a României, a vorbit, pentru DC News, despe controversa legată de arestarea în Statele Unite a lui Florin Cîţu în anul 2000.

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă fapta s-ar fi petrecut în România şi dacă, în acest caz, Florin Cîţu ar mai fi putut face parte din Guvern, Augustin Zegrean a explicat: „Totul depinde de cât de mare a fost alcoolemia. Dacă alcoolemia a fost peste 0,8 g/l ar fi avut dosar penal şi primea o condamnare. Legislaţia actuală, noul Cod Administrativ votat în urmă cu un an, doi, în Parlament, pune, printre alte condiţii ca să fii prim-ministru sau membru al Guvernului şi pe aceea să nu fi condamnat penal. Subliniez: el nu este recidivist, cum am văzut pe unii că spun la televizor. Dacă se întâmpla în România, avea antecedente penale.”

Augustin Zegrean a mai declarat, pentru DCNews, că singura armă a opoziţiei în acest caz este o moţiune de cenzură, nicidecum sesizarea Curţii Constituţionale. „Nu are nicio legătură cu CCR. Opoziţia ce poate să facă este să depună o moţiune de cenzură pe acest motiv şi să-l dea jos”. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel