Ciolacu: Rafila va veni cu o propunere privind certificatul Stop COVID luni, în coaliţie, să o validăm

Ciolacu: Rafila va veni cu o propunere privind certificatul Stop COVID luni, în coaliţie, să o validăm - Foto Facebook / Marcel Ciolacu
Ciolacu: Rafila va veni cu o propunere privind certificatul Stop COVID luni, în coaliţie, să o validăm - Foto Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va prezenta proiectul de lege cu privire la certificatul Stop COVID.

'Domnul Rafila va veni cu o propunere astăzi în coaliţie să o validăm şi să intre în Parlament, ca până la sfârşitul anului să fie finalizată', a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

Perioada în care angajaţii se pot testa gratuit

Marcel Ciolacu a mai spus că tot în şedinţa coaliţiei de luni se va stabili exact şi care va fi perioada în care angajaţii se pot testa gratuit.

Întrebat dacă acest proiect va fi adoptat până la Crăciun, Ciolacu a spus: 'Dacă se va veni cu proiectul trecut prin coaliţie, mai mult ca sigur că Parlamentul va lucra ca acest certificat Stop COVID acum, electronic, să fie validat'.

Ciolacu: Finalizarea bugetului - până pe 24 decembrie ori la sfârşitul lui ianuarie, în sesiune extraordinară

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a mai declarat luni că în privinţa bugetului de stat există două variante - ori va fi adoptat până pe 24 decembrie, ori va fi adoptat la sfârşitul lunii ianuarie într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Întrebat, la sediul central al PSD, dacă legea bugetului va fi adoptată până la sărbătorile de iarnă, Ciolacu a spus: 'În acest moment, ministrul Finanţelor am înţeles că a strâns toate solicitările de la ministere şi încercăm în şedinţa de coaliţie de azi, dacă nu o să mai facem una şi mâine şi poimâine, şi sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24. Sunt două variante puse în discuţie, ori până în 24 decembrie, dacă se finalizează absolut totul, inclusiv cu fondurile europene, ori la sfârşitul lui ianuarie în sesiune extraordinară'.

Ciolacu, întrebat dacă vor exista noi taxe anul viitor: Nu dublă taxare

'Este o discuţie în ceea ce priveşte dubla impozitare şi sunt ferm convins că vom ajunge la o concluzie corectă pentru români', a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat dacă social-democraţii vor renunţa la taxa de 1% pentru multinaţionale cu care PNL nu este de acord.

Întrebat dacă vor exista noi taxe anul viitor, liderul PSD a răspuns: 'Nu dublă taxare. Cu alte cuvinte, dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă. Nu va exista dublă taxare. Vă dau un exemplu: Dedeman plăteşte impozit pe profit 15%. Vă rog frumos să luaţi legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate să vedeţi companiile similare companiei româneşti Dedeman cât plătesc impozit pe profit în România'.

Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății e foarte puțin funcțional în acest moment

Ministerul Sănătății este foarte puțin funcțional în acest moment și lucrul acesta îl resimt inclusiv angajații ministerului, a declarat miercuri, 8 decembrie, la Antena 3, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Trebuie să îi refacem funcționalitatea, inclusiv structurile care există și care trebuie să fie legate. Am mai fost în Ministerul Sănătății de câteva ori, n-am mai întâlnit până în momentul de față o astfel de situație. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea și să ne gândim la un singur lucru, pentru care am și acceptat să mă duc la acest minister, dacă lucrăm în folosul comunității și reușim să salvăm niște sute, niște mii, sau chiar niște zeci de mii de persoane de la moarte și foarte mulți de la suferință, o să avem succes”, a spus ministrul Alexandru Rafila în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

Ministrul Sănătății a mai spus că, în prezent, atmosfera în minister este bună și că încearcă să facă în așa fel încât lumea să vină relaxată la muncă. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel