Ciolacu, răsturnare de situație în „operațiunea Iohannis senator”: Îmi pare rău pentru colegii din coaliție, dar...

Foto: Guvern
Foto: Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor într-o conferință de presă organizată sâmbătă după-amiază.

 

„Va fi o decizie de grup parlamentar sau va vota fiecare după conștiința sa?”, a întrebat un jurnalist prezent la Cluj-Napoca unde premierul a făcut declarații.

„Îmi pare rău să dezamăgesc. Eu cred că în viața politică, ca și în viața executivă, este bine în viață să-ți asumi lucruri, să nu te ascunzi după decizii că «Domne’, lăsăm la liber votul». Românii nu cred astfel de abordări.

În schimb, pentru că mi-ați pus o întrebare punctuală, știți la fel de bine ca și mine că vom reuni Biroul Permanent Național în ziua de luni pentru a lua o decizie împreună cu colegii mei, cum este corect.

Pe drum, împreună cu domnul vicepremier, ne-am uitat foarte atent la observațiile Consiliului Legislativ și am dat în lucru specialiștilor din interiorul partidului, juriștilor noștri care au expertiză, să ne facă și ei astăzi o punct de vedere pe care să-l prezinte la Biroul Permanent Național”, a transmis premierul.

Votul PSD depinde de concluzia juriștilor proprii

„La prima vedere, după observațiile Consiliului Legislativ, părerea mea – dar, repet, aștept și expertiza colegilor – este că nu este nevoie de legislație suplimentară ca domnul președinte, dacă-și dorește să candideze, să candideze. Cred că sunt mai mult lucruri tehnice de strângerea semnăturilor doar pentru dânsul, fiind independent pe acele liste. Îmi pare rău de colegii de coaliție, poate ar fi trebuit să aprofundeze mai mult sau să se sfătuiască, să iasă din cercul propriu, să se sfătuiască cu mai mulți specialiști. Dacă concluzia specialiștilor va fi aceeași cu observațiile Consiliului Legislativ, vom lua o decizie. Dacă nu, vom lua altă decizie. Acest lucru o să-l facem luni”, a conchis Marcel Ciolacu.

Cu o zi înainte, discursul lui Ciolacu era altul

„O să mă exprim în cadrul PSD. Am convocat deja luni o şedinţă. O să stau de vorbă cu colegii mei şi o să îmi spun foarte clar punctul de vedere în cadrul partidului şi al grupurilor parlamentare. În principiu, este corect ca orice om să poată candida. Nu trebuie cineva să obtureze un drept constituţional. Cel mai important este să respectăm Constituţia”, spusese președintele PSD la Oradea.

Știre în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel