Ciolacu, replică pentru Ciucă după ce liberalul a zis că rupe coaliția din cauza deciziei CCR în cazul Șoșoacă

INQUAM_Photos_George_Calin
INQUAM_Photos_George_Calin

Marcel Ciolacu i-a dat o replică lui Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a răspuns recent declarațiilor lui Nicolae Ciucă, subliniind necesitatea unei reforme ample a Curții Constituționale a României (CCR). El a argumentat că motivarea CCR în cazul Dianei Șoșoacă scoate în evidență imperativul unei astfel de reforme, întrucât procedura actuală nu permite dreptul la apărare sau recurs. Ciolacu propune ca Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) să intervină ca un filtru de legalitate între Biroul Electoral Central (BEC) și CCR.

Ciolacu a criticat ipocrizia unora care cer scoaterea unor partide în afara legii pe motive de extremism, dar în același timp apără persoane care promovează idei legionariste și antisemitism. El a punctat că, deși se află într-o perioadă electorală, există „linii roșii” care nu ar trebui trecute pentru a nu aduce societatea românească înapoi în timp cu 50 de ani.

Liderul PSD a încheiat afirmând că nu va participa la acest „galop electoral inconștient” și că se va concentra pe o discuție rațională și serioasă privind reforma CCR.

„Motivarea Curții Constituționale în cazul doamnei Șoșoacă întărește discuția privind necesitatea unei ample reforme a CCR. Această discuție trebuie să plece de la realitatea că procedura actuală transformă CCR într-o instanță care nu îi oferă celui în cauză dreptul la apărare sau recurs. De aceea, consider că între BEC și CCR ar trebui să existe un filtru de legalitate pe care îl poate asigura doar Înalta Curte de Casație și Justiție. De aici trebuie să pornim discuția, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială. Am însă o mare dilemă.

Cat de mult trebuie să ai atrofiat mușchiul bunului-simț să susții sus și tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului și a urii împotriva evreilor?!

Chiar și într-o campanie electorală, există anumite linii roșii care nu trebuie trecute. Pentru a nu arunca societatea românească în urmă cu 50 de ani. Nu voi intra niciodată în acest galop electoral inconștient practicat de unii candidați. Singura discuție rațională și serioasă din societate trebuie să fie legată de reforma CCR. Și asta voi face eu!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Curtea Constituţională a României a publicat, luni, motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României.

VEZI AICI MOTIVAREA CCR: https://media.dcnews.ro/other/202410/1-hotararea-nr_32115800.pdf

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel