Ciolacu și Boloș au zburat cu avionul la Bruxelles, pentru discuții cu Ursula von der Leyen. Unul a ales economic, celălalt business

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Marcel Ciolacu și Marcel Boloș au zburat la Bruxelles pentru discuții cu reprezentanții Comisiei Europene. 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și miniștrii Marcel Boloș, Adrian Câciu și Radu Oprea au zburat, miercuri, la Bruxelles, pentru a purta acolo discuții cu reprezentanții Comisiei Europene. Cei patru au plecat cu o cursă de linie de pe Aeroportul Otopeni, iar potrivit imaginilor surprinse de jurnaliștii de la Antena 3 CNN, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a ales să zboare la clasa business, în timp ce premierul Marcel Ciolacu a putut fi văzut la clasa economic.

Ministrul Finanțelor a fost surprins cu mai multe dosare în brațe, în timp ce prim-ministrul se uita în telefon înainte de decolarea avionului. Marcel Boloș a fost întrebat în avion de către jurnaliști ce se va negocia, de fapt, la Bruxelles.

„Multe lucruri bune pentru țară. Nu negociem măsuri fiscale, este discuția de principiu. Vedem cum se derulează lucrurile”, a răspuns acesta.

Deocamdată nu este clar de ce nu au zburat cu toții la clasa economic sau dacă Marcel Boloș a avut vreo cerință specială pentru a putea zbura la clasa business. Totuși, reamintim că premierul Marcel Ciolacu a fost surprins și în alte dăți zburând la clasa economic, care în mod normal este mult mai ieftină. Anul trecut acesta a fost surprins în timp ce își căra singur bagajele.

VEZI ȘI: Marcel Ciolacu, cu avion de linie spre Atena, la clasa economic

Marcel Ciolacu a spus ce va discuta la Bruxelles

Precizăm faptul că premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că joi va discuta la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre stadiul îndeplinirii PNRR şi despre portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană. Astfel, el a precizat faptul că după această discuţie va trimite nominalizarea viitorului comisar european din partea României.

„Voi pleca după amiază la Bruxelles pentru întâlnirea de mâine cu preşedinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Vom discuta despre stadiul îndeplinirii PNRR, împreună cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi ministrul Finanţelor. Vom analiza şi ultimele evoluţii despre Cererea de Plată 3, concret situaţiile legate de conducerile companiilor de stat din energie şi transporturi. (...) După această discuţie voi trimite numele şi nominalizarea viitorului comisar european din partea României”, a precizat şeful Executivului.

Reamintim că din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, doar opt, printre care și România, nu au propus încă preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un nume pentru a face parte din echipa sa, în contextul în care termenul-limită este 30 august. Astfel, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Italia, Lituania, Luxemburg, Portugalia şi România sunt țările care nu au nominalizat oficial un comisar european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel