Ciolacu și Ciucă au bătut palma pe comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare - Surse

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au aprobat, la nivel informal, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. 

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au aprobat, la nivel informal, pe surse, conform Antena 3 CNN, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Astfel, urmează discuția în cadrul coaliției și votul final.

Ambii lideri de partid și-au consultat deja filialele. Atât voci din PSD, cât și voci din PN, au ieșit în spațiul public cu această rezoluție, majoritatea membrilor alianței fiind de acord cu organizarea concomitentă a alegerilor. În prezent lucrurile nu sunt clare în ceea ce privește candidaturile comune. Ceea ce a picat din această înțelegere, după ce a fost dat un semnal din partea președintelui Klaus Iohannis, este orice aranjament legat de Președinția României, cel puțin pentru moment. Tema președinției va fi reluată după alegerile europarlamentare și locale.

În cele mai importante orașe, coaliția o să opteze pentru candidați comuni

În cele mai importante orașe, coaliția o să opteze pentru candidați comuni, cel mai probabil unde există deja o prezență a USR. De asemenea, se discută și pentru anumite orașe mai mici o asemenea variantă. Mărul discordiei rămâne în continuare Primăria Capitalei. Gabriela Firea continuă să facă presiuni pentru clarificarea poziției sale în cursa pentru București, deși anumite surse din PSD spun că există varianta ca premierul, Marcel Ciolacu, să candideze la funcția de primar sau să aleagă pe altcineva. Una din potențialele variante discutate deja de ceva timp ar fi Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel