Ciolacu spune că nu-și face alt partid dacă va fi dat afară din PSD. Chirieac a sesizat o ironie

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Bogdan Chirieac a abordat ultimele declarații ale lui Marcel Ciolacu, de la Satu Mare. Ciolacu a spus că nu-și va face alt partid dacă va fi exclus din PSD. 

 

"Am promis că n-am să-mi fac un partid după ce colegii mei o să mă excludă din partid, pentru că de obicei așa facem cu președinții. Îmi pun speranțele în Lucian Romașcanu că o să mă țină măcar Președinte de Onoare la Buzău. De ce oare, de fiecare dată, când vine Partidul Social Democrat la putere, deodată, apar mitingurile? Deodată apară nemulțumirile. Fiecare dintre noi ne gândim automat că este o conspirație. Iar Statul Paralel, iar anumite forțe străine au venit să conducă România, să creeze un anumit trend. Am încercat într-o analiză proprie, rar se întâmplă, să am această stare de meditație și nu cred că este o conspirație. Nu cred că există forțe străine acum care vor să-l îndepărteze pe Marcel Ciolacu sau PSD-ul. Totuși, nu e nici balet. Până la urmă, avem adversari politici și e normal că influențează pe grupurile de WhatsApp, pe Facebook, pe TikTok. Face parte din lumea modernă", a spus Marcel Ciolacu sâmbătă la Satu-Mare. 

Chirieac spune că a sesizat o ironie la adresa lui Victor Ponta și a lui Mihai Tudose, care au fondat Pro România după plecarea din PSD. De asemenea, analistul politic este de părere că unele proteste își au rădăcinile în altă parte, ceea ce nu a fost însă cazul cu ultimele manifestații ale transportatorilor și agricultorilor, care au participat din convingere. 

"Sunt inițiative ale ONG-urilor ancorate politic, ca să spun așa, în mare parte, sau ale partidelor politice din opoziție, pur și simplu, cu excepția ultimului miting, al transportatorilor și fermierilor. Ei au venit din suflet după gravele modificări fiscal bugetare din România, ordonanța ‘Ticăloșiei’, faptul că cerealele ucrainene au inundat piața românească și se vinde kilogramul de grâu cu 70 de bani. Mie mi se pare foarte interesant ce a spus Premierul Marcel Ciolacu, că nu își face partid. Dacă pierde alegerile, probabil va fi înlăturat, dar Marcel Ciolacu nu cred că își propune să piardă alegerile. Aici eu am simțit o ironie fină la adresa lui Ponta și la adresa lui Mihai Tudose, șeful de campanie pentru Europarlamentare. Ei atunci au plecat din PSD și și-au format un alt partid, Pro România, știți bine, după care domnul Tudose s-a întors și acum ocupă o funcție foarte înaltă. Deci, la asta s-a referit domnul Marcel Ciolacu. Să nu mai vorbim și de domnul Mircea Geoană, care a fost într-adevăr exclus, dar dânsul nu știu să își fi făcut alt partid în momentul respectiv. Marcel Ciolacu trimite niște săgeți în stânga și-n dreapta, ceea ce ne duce cu gândul că și conducerea actuală a partidului nu e deocamdată strâns unită ca degetele de la o mână", a afirmat analistul Bogdan Chirieac la Realitatea TV. 

Ciolacu, posibilă candidatură la prezidențiale

"Vorbim după Europarlamentare. Cele mai importante alegeri pentru un om politic sunt primele alegeri. Știți vorba aia celebră, a unui prim ministru care a salvat Europa, Churchill, a câștigat un război și a pierdut alegerile: Poporul hotărăște", a declarat Premierul Marcel Ciolacu.

Chirieac spune că adevărul se va vedea la alegerile europarlamentare și va fi un barometru pentru viitoarele rânduri de alegeri din 2024. 

"Are mare dreptate. Așa avem inundație de sondaje, care mai de care mai interesante, dar sondajul real, că el cuprinde și DIASPORA, sunt alegerile Europarlamentare. DIASPORA are un rol de jucat la europarlamentare și prezidențiale, în rest, la locale nu votează, iar la parlamentare votează pentru șase locuri în Parlament. Deci, nu e o mișcare semnificativă vis-a vis de pilonul național. La Prezidențiale vă aduc aminte că în 2019, în turul 2, când era clar rezultatul între Iohannis și Dăncilă, au votat cei din DIASPORA. Mai exact, 944.000 de români au stat să voteze. Masa asta uriașă, despre care înțeleg că mulți dintre ei ar vota cu AUR, poate schimba foarte mult lucrurile în România. Astfel, Ciolacu dă dovadă de înțelepciune aici. Că d-aia a venit cu ideea că ‘vorbim după europarlamentare’, că tu după europarlamentare faci calculul. Mai ales că Marcel Ciolacu vine pe fondul acesta, creșterea brutală de taxe și impozite, ce va avea efecte asupra primelor alegeri și nu numai", a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel