Ciolacu va renegocia cu Bruxelles-ul deficitul bugetar. Bogdan Chirieac: Premierul are o misiune imposibilă. Eu sunt convins că va face tot ceea ce este omenește posibil

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu va merge la Bruxelles pentru a convinge Comisia Europeană să modifice PNRR și să majoreze deficitul bugetar pentru România. Pe această cale, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că premierul are o misiune imposibilă, dar este convins că va face tot ceea ce este omenește posibil.

Autoritățile monetare argentiniene au devalorizat moneda națională, peso, cu aproximativ 20% pentru a apăra moneda.

Banca centrală a Argentinei a afișat un curs oficial al peso-ului de 365,50 pesos pentru un dolar, după ce a deschis la 350, față de 298,50 vineri, cu o zi înainte de alegeri. Totodată, banca centrală a anunțat, de asemenea, o creștere a ratelor dobânzilor pentru depozitele la termen de la 97% la 118%, a treia creștere puternică în cinci luni, în concordanță cu reajustarea cursului oficial de schimb și pentru a atenua așteptările privind cursul de schimb și a minimiza impactul asupra prețurilor. De altfel, Argentina se confruntă cu o inflație care a ajuns la 115%.

Pe această cale, analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce se poate întâmpla în țara noastră.

„Premierul Marcel Ciolacu are o misiune imposibilă la Bruxelles”

„Dacă se vor produce rupturi masive în economie în actuala guvernare PSD-PNL, atunci nu este exclus ca în țara noastră lucrurile să alunece în această direcție.

Dacă și în România se majorează absurd taxele, impozitele și mediul privat este bun de plată pentru excesele bugetare, atunci nu este exclus ca lucrurile să alunece în aceeași direcție.

Premierul Marcel Ciolacu are o misiune imposibilă pe 21 august la Bruxelles. Eu sunt convins că va face tot ceea ce este omenește posibil, mai ales că România spre deosebire de Argentina este într-un context favorabil. 

De asemenea, trebuie reduse cheltuielile bugetare”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Va reuși Marcel Ciolacu?

„Dacă nu reușește Marcel Ciolacu, atunci vom avea cu toții de suferit. Da, România poate aluneca. Spre deosebire de Argentina, România este în acest context politic internațional favorabil și avem o șansă să nu se întâmple asta. 

Dacă dispare războiul, atunci vom avea alte oportunități. România este într-o zonă de partea bună a cortinei în acest moment. Se ieftinește petrolul, se ieftinește transportul pe Marea Neagră, începe reconstrucția. Să dea Dumnezeu să înceteze războiul”, a mai precizat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel