Ciolacu vs. Muraru. Chirieac: Excelența Sa Kathleen Ann Kavalec a stat stâncă lângă premierul României, ceea ce ambasadorul țării noastre în SUA nu a făcut

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o comparație între ambasadorul Andrei Muraru și ambasadorul Kathleen Ann Kavalec.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat marți seară la Antena 3 CNN, la emisiunea „Sinteza Zilei“, unde a comentat disputa apărută între premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul Andrei Muraru. Acesta a făcut o comparație între reprezentantul diplomației române la Washington D.C. și ambasadorul Kathleen Ann Kavalec, reprezentantul SUA în România.

„Președintele Klaus Iohannis i-a reproșat doamnei ministru Luminița Odobescu faptul că se află în delegația lui Marcel Ciolacu la Washington, fiindcă dânsa a fost numită ministru al Afacerilor Externe pe un post al PNL. Deci, reacția ambasadorului Muraru a fost o reacție comandată. Dânsul a vrut să-i facă o plăcere președintelui Iohannis. Din nefericire este  un mod de lucru defectuos imprimat țării noastre din vremea fostului președinte Traian Băsescu.“, a precizat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI        -        Scandal Marcel Ciolacu - Andrei Muraru. Rareș Bogdan: Este periculos! Umbreşte vizita din SUA

Bogdan Chirieac e de părere că momentul în care ambasadorul Muraru i-a adus reproșuri lui Marcel Ciolacu a fost orchestrat din țară, de la Palatul Cotroceni. 

„Reacția ambasadorului Muraru este o reacție comandată. Domnul Iohannis a fost deranjat de vizita în SUA a lui Marcel Ciolacu. Eu cred că domnul Ciolacu a realizat un lucru foarte bun. În timp ce sprijinul SUA pentru Ucraina se diminuează, pentru România rămâne constant, ceea ce este esențial. În privința stabilității, nu știu cât mai este interesat de stabilitate președintele Iohannis. Mă aștept ca și din partea președintelui să apară atacuri la adresa PSD.“, a precizat Bogdan Chirieac.

Analistul politic a adăugat că trebuie văzut dacă „prietenia care a ținut în viață această coaliție, dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, va rezista“.

CITEȘTE ȘI       -        Ciolacu: Muraru a fost depășit de calitatea diplomatică pe care a avut-o / Dacă eram președintele României, categoric îl rechemam la post

„În plus, mai e vorba de un element. Mă refer la prezența Excelenței Sale doamna ambasador Kathleen Ann Kavalec, cea care a fost alături de Marcel Ciolacu stâncă, ceea ce ambasadorul României nu a făcut. A fost cu domnia sa de mână și la Departamentul de Stat, și la Pentagon“, a spus Bogdan Chirieac.

„În momentul acesta, ambasadorul Muraru rămâne degeaba la Washington, deci domnia sa nu mai are vreo influență asupra Guvernului României, pentru că premierul Marcel Ciolacu a spus clar că nu vor mai discuta. Eu aveam informații foarte bune despre ambasadorul Muraru,c are a desfășurat multe activități, dar vom avea și dovada. Marcel Ciolacu a cerut rechemarea ambasadorului României în SUA. Părerea mea e că ambasadorul a avut această reacție pentru a-i face plăcere președintelui Klaus Iohannis.“, a concluzionat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -       Muraru, reacție nervoasă la adresa lui Ciolacu, în SUA. Chirieac: Probabil răspunde în fața președintelui Iohannis. Nu ar fi trebuit să facă această afirmație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel