Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat un preparat intitulat „Ciolan Sărbătorit".
1-2 buc. ciolan afumat
Pentru sos:
1 legătură de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
700-750 gr pastă de roșii/suc de roșii/roșii cuburi
1 lingură de unt
1 lingură ulei de măsline
sare și piper
Pentru piure de cartofi:
1 kg cartofi
100 gr unt
200 ml lapte
puțină smântână dulce
1 lingură ulei de măsline
1 legătură de mărar
sare
piper
Ciolanul de porc, afumat, se spală bine în apă fierbinte, apoi se pune la fiert și se lasă până începe să se desfacă carnea de pe os. Se scurge, se așază într-o formă termorezistentă, se stropește cu puțin ulei și se dă la cuptor, la temperatură medie.
Pentru sos, se curăță ceapa verde și usturoiul verde și se taie în bastonașe. Se pun la călit în ulei de măsline cu unt, iar când se pătrund, se adaugă pasta de roșii. Se lasă sosul să fiarbă până capătă consistență și se asezonează cu sare și piper.
Pentru piureul de cartofi cremos, se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme, se scurg, se pasează adăugând untul și laptele fierbinte, potrivit a1.ro. Mărarul se spală bine, se scurge, se toacă și se trage la tigaie în ulei de măsline, pentru a-și degaja aroma. Se adaugă în piureul de cartofi cu tot cu uleiul de măsline. Se asezonează piureul de cartofu cu sare și piper și se potrivește cremozitatea cu puțină smântână dulce.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu