Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă simplă și gustoasă. Aveți nevoie, în principal, de varză murată și un ciolan afumat.
"Mă uit pe geamul meu afară și la Azuga parcă-i vară
Fulg de nea, fulg de nea, unde oare-i iarna mea?
Cu zăpezi și geruri multe,
Bulgăreli și voie bună
Și cu cel puțin o înzăpezire nebună"
"Nostalgii de iarnă ce ne fac să ne gândim ce am mai putea pregăti gustos și bun din rezervele făcute din timp. Avem varză murată și un ciolan afumat din Ghiță - nu cel pe care îl cânta atât de haios Cleopatra Stratan pe vremuri, deci... la treabă!
Avem nevoie de:
1. Ciolan de porc cu os afumat;
2. Varză murată tăiată un pic mai mare;
3. Mirodenii: cimbru, mărar proaspăt, piper, boia, 2 foi de dafin.
Mod de preparare:
Punem ciolanul la fiert cu foile de dafin și boabe de piper negru până când se desprinde cu ușurință carnea de pe os. Scoatem carnea de pe os și așteptăm să fie gata varza țigănească după rețeta deja cunoscută.
Când varza este gata, adăugăm carnea și băgăm oala de pământ la cuptor pentru vreo 10-15 minute, la foc potrivit.
La final adăugăm cimbrul și mărarul tocat mărunt.
Miroase a iarna în casa noastră, nu vi se pare? Hai, poftă mare!", a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă simplă de post, dar foarte gustoasă: borșuleț de legume. În rândurile de mai jos, aflați cum trebuie să-l preparați pentru a ieși gustos.
"Avem nevoie de:
2 morcovi groși și serioși tăiați cubulețe
1/2 de țelina tăiată cubulețe
1 albitură tăiată cubulețe
Câte 1 ardei gras și 1 ardei kapia tăiați cubulețe
1/2 dintr-un borcan de sfeclă tăiată cubulețe
1 litru de borș preferabil de casă
Leuștean și pătrunjel proaspăt
3 dovlecei tăiați cubulețe
2 cartofi albi tăiați cubulețe
O cutie cu roșii tăiate cubulețe și în suc propriu
2 cepe tăiate mărunt.
Mod de preparare
Călim ușor morcovii, albitura, țelina, ardeii și ceapa. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă la foc potrivit. Punem cartofii să fiarbă și ei după ce s-au fiert primele, adăugăm apoi roșiile și dovleceii. La final, cubulețele de sfeclă roșie, împreună cu borșul, vor fierbe încă 10 minute. Când totul este gata, punem borșulețul nostru aburind în farfurie și adăugăm verdeață. Mirosul inconfundabil al borșului nostru împletit cu aroma inconfundabilă a leușteanului proaspăt ne vor încălzi simțurile și corpurile atât la propriu cât și la figurat. Poftă mare!", a transmis pilotul Cezar Osiceanu cititorilor DC News.
CITEȘTE ȘI: Mic dejun gustos și copios cu ficat de rață - de Cezar Osiceanu. Rezultatul va impresiona pofticioșii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News