Vă prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă de ciolan bavarez fiert în bere.
1 ciolan afumat
boabe de iper
foi de dafin
3 căței de usturoi
1 linguriță de cimbru proaspăt sau uscat
1 linguriță de chimen
2 doze de bere
5-6 căței de usturoi nedecojiți
o ceapă tăiată în sferturi
Pentru cea mai gustoasă rețetă, întâi se fierbe ciolanul timp de o oră, cu boabe de piper și foi de dafin. Apoi, potrivit bucataras.ro, se pisează în mojar trei căței de usturoi cu cimbru, chimen și sare. Ulterior, se freacă ciolanul cu pasta.
Următorul pas este așezarea ciolanului într-o tavă, alături de o ceapă tăiată în sferturi și cinci-șase căței de usturoi nedecojiți. De asemenea, puteți pune și câteva crenguțe de cimbru și rozmarin.
Se toarnă aproximativ 300 ml de bere peste și se acoperă cu folie de aluminiu.
Într-un final, tava se bagă la cuptor, la foc mic, pentru o oră. După, se mai toarnă încă 300 ml de bere, se acoperă ciolanul din nou și se mai lasă 45 de minute în cuptor.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu