Cioloș: Refacerea coaliției, soluția cea mai bună și mai rapidă / VIDEO

Dacian Cioloș / Foto: gov.ro
Dacian Cioloș / Foto: gov.ro

Dacian Cioloș vrea refacerea coaliției.

„Refacerea coaliției ar fi soluția cea mai bună și mai rapidă, pentru că avem deja un program de guvernare negociat. Avem o structură a Guvernului pe care ne-am pus de acord de principiu deja de un an și, deci, am putea rapid să fim operaționali. Dacă, însă, alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va intra în opoziție, evident”, a spus, marți după-amiază, Dacian Cioloș.

Youtube video image

Reprezentanții USR susțin că, prin respingerea la Camera Deputaților a dezbaterii în regim de urgență a proiectului legii certificatului verde, s-a născut „o coaliție monstruoasă împotriva sănătății publice”.

Amintim că fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă a comentat pe Facebook situația din Parlament, acuzând PNL, PSD, UDMR și AUR că au respins dezbaterea urgentă a proiectului. „În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților. Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni. Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles. 591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică”, a transmis, pe rețeaua de socializare, fostul ministru al Sănătății.

Amintim că liderii PNL au decis, luni seară, să reia negocierile pentru formarea unei majorități în Parlament. „Partidul Social Democrat își asumă și în această criză să intre la guvernare. Vom vedea înspre ce direcție duc lucrurile”, a declarat, marți dimineață, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat, marți, care sunt motivele pentru care acum PSD ia în calcul să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns că „lucrurile nu se exclud unele pe altele”.

Întrebat mai departe care sunt condițiile pentru intrarea PSD la guvernare, Ciolacu a răspuns: „nu avem condiții, nu am discutat”: „Vorbesc cu toată lumea la telefon.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel