Cioloş: Susţinem în continuare obiectivele Alianţei USR PLUS

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, luni, că susţine în continuare alianţa partidului său cu USR, care a fost "validată" ca a treia forţă politică din România.

"Alianţa USR PLUS este în continuare validată ca una dintre principalele trei forţe politice ale ţării. PLUS şi USR au reuşit în mai puţin de un an de zile să se valideze ca fiind o forţă politică în care o parte importantă din societatea românească crede. (...) Alianţa între PLUS şi USR, în măsura în care va reuşi să înveţe şi să tragă învăţămintele necesare din aceste campanii, sunt convins că pentru alegerile locale şi parlamentare va reuşi să demonstreze că în România se naşte o forţă politică capabilă să colaboreze cu celelalte forţe democratice şi să ducă ţara mai departe. (...) Susţinem în continuare obiectivele Alianţei USR PLUS, alegerile prezidenţiale nu sunt decât o etapă dintr-o succesiune de patru momente în care cetăţenii români vor trebui să îşi exprime punctul de vedere. (...) Sunt două partide în această alianţă care construiesc acest proiect, ca să fie lucrurile clare o dată pentru totdeauna", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că le-a propus colegilor de la USR ca la sfârşitul săptămânii să se reunească în Consiliul de Coordonare al alianţei pentru a face o evaluare a prezidenţialelor şi a lua deciziile care se cuvin pentru ca proiectul USR PLUS "să meargă întărit mai departe".

Preşedintele USR, Dan Barna, a spus că rezultatul obţinut în primul tur al prezidenţialelor nu reprezintă "o pierdere de viteză" a Alianţei USR PLUS, ci "o confirmare" că este cea de-a treia forţă politică, forţă "care pune presiune" pe PSD. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel