Considerată un adevărat deliciu culinar în alte zone pe glob, ciorba de bolovan poate fi consumată și în România. Rețeta este din Elveția, însă ingredientul principal, care oferă savoarea specială preparatului inedit, provine de la poalele muntelui Semenic.
Zeci de pofticioşi s-au înghesuit să guste din ciorba preparată de un bucătar al unui restaurant timișorean, acesta susținând că mineralele din compoziţia ingredientului minune, bolovanul de granit, oferă, pe lângă savoare și o porţie bună de sănătate.
Bucătarul, mândru de rețeta sa, a relatat pentru România TV, cum trebuie gătită ciorba minune: bolovanul din granit este adus de la poalele muntelui Semenic, judeţul Caraş Severin special pentru ciorbă, iar înainte să fie aruncat în oală alături de carne şi zarzavaturi, el trebuie încins la foc timp de 3 ore.
Dacă la noi în ţară pofticioşii au privilegiul de a plăti doar 10 lei pe porţie, în alte locuri din lume, pentru o porție de ciorbă de bolovan, unde este considerată o delicatesă, doritorii pot plăti chiar și 200 de euro, la un restaurant de lux.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu