Ciorba de burtă cu smântână se află în topul preferințelor românilor.
1 kg burtă de vită prefiartă
1 bucata rasol de vită
2 cepe mari
1 țelină
2 morcovi
1 ardei gras
5 ouă
300 ml smântână
1 căpăţână usturoi
sare grunjoasă
piper negru măcinat și boabe
oțet de mere
2-3 fire pătrunjel
Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.
Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Apoi se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.
După ce au fiert burta şi rasolul de vită, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcească Se opreşte un morcov pentru ornat, iar burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri, notează retete.unica.ro. Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească cinci minute.
Focul se opreşte şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă oţet şi ciorba de burtă cu smântână se ornează cu morcovi şi pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu