Ciorbă de burtă de post? Ai citit foarte bine! Iată cum se prepară și ce se ascunde, de fapt, în farfurie. Este extrem de gustoasă.
Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus
1 ceapă mare
2 morcovi mari
2-3 gogoșari în oțet
1 lingură amidon/făină
2 linguri ulei
sare
oțet
usturoi
ardei iute
Vezi și: Supă de ciuperci. Rețeta de post
Cum se prepară
Se pune la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două.O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei, potrivit petitchef.ro. Între timp spălăm ciupercile și le tăiem fâșii subțiri (să imităm burta).
După vreo 15 minute de fiert morcovul cu ceapă, scoatem morcovul și adăugăm ciupercile. Lăsăm să fiarbă pentru aprox. 10 minute. Adăugăm gogoșarii din oțet tăiați fâșii foarte subțiri, amidonul dizolvat în puțină apă, morcovul călit și oțet după gust.
Condimentăm cu sare. Servim fierbinte cu mujdei de usturoi și ardei iute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News