Ciorbă de burtă. Rețeta clasică a Sandei Marin. Ciorba de burtă se află printre felurile de mâncare preferate ale românilor. Dar nu oricine ştie să o pregătească perfect. Reţea clasică a cunoscutei Sanda Marin, care a revoluţionat bucătăria românească, nu trebuie să vă lipsească.
500 gsmântână
2 kg burtă prefiartă
1 kgoase de vită
3cepe
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 țelină
4 ouă
1 căpățână usturoi
sare
piper boabe
foi de dafin
oțet după gust
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică a Sandei Marin. Se pun 4,5 l de apă, la fiert, într-o oală mare. Când clocotește apa, se pun oasele de vită. Se spumează supa de 3-4 ori. Se micșorează focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră. Se spală bine legumele și se curăță. Se adaugă în supă, tăiate sferturi. Se fierb împreună cu oasele, scrie a1.ro.
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică a Sandei Marin. Se adaugă și burta de vită, tăiată fideluță, după ce a fost decongelată în prealabil. Fiind prefiartă, nu trebuie pusă de la început, o dată cu oasele. Se presară foile de dafin și câteva boabe de piper.Se lasă să fiarbă, tot la foc mic, încă vreo 50-60 de minute sau până când este burta de vită bine fiartă.
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică a Sandei Marin. Se oprește focul și se scot oasele de vită. Cu o strecurătoare, se scoate și burta de vită și legumele fierte. Zeama rămasă se trece de două ori printr-o sită. Se alege dintre legume burta tăiată fideluță și se pune înapoi în supă. Se curăță carnea de pe oasele fierte, se taie cubulețe și se adaugă și ea în supă.
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică a Sandei Marin. Legumele fierte se pasează în blender, iar piureul obținut se pune înapoi în supă. Supa se fierbe din nou până ce dă în clocot. Usturoiul se curăță și se pisează bine într-un mojar. Se toarnă peste el mai multe polonice cu zeamă fierbinte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News