Ciorba de cartofi cu afumătură, dreasă cu ou și smântână, este o rețeta tradițional românească. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 6 porții
- 1 buc scăriță afumată
- 500 gr cartofi
- 3 buc morcovi
- 1 buc ardei gras (roșu, galben)
- 1 buc ceapă
- 2 buc gălbenușuri de ou
- 200 ml smântână
- 1 lingură făină
- sare, piper
- după preferințe, pătrunjel verde
- oțet/borș după gust (optional)
Vezi și: Plăcintă de ceapă. Gustarea neașteptat de gustoasă. Încearcă rețeta simplă!
GOGOȘI ungurești. Desertul PUFOS și AROMAT. Rețeta banală, dar delicioasă
Cum se prepară
Primu lucru punem scărița la fiert, până e bine fiartă. Apoi, călim legumele tăiate la plăcere, adăugăm scărița fiartă, condimentăm cu sare și piper și acoperim cu apă în care am fiert scărița (strecurată în prealabil), scrie cookpad.com.
Lăsăm să fiarbă circa 10 minute, până se fierb morcovii de jumătate, apoi adăugăm cartofii tăiați cuburi și lăsăm să fiarbă și aceștia.
Pas rețetă Ciorbă de cartofi cu afumătură, dreasă cu ou și smântână 2 fotografie
Amestecăm gălbenușurile cu smântâna și făina, adăugăm supa din oală până aducem compoziția la aceeași temperatură, apoi o turnăm în oală, încet amestecând mereu. Mai lăsăm să dea 1 - 2 clocote, apoi oprim focul și adăugăm pătrunjelul tocat. Acriti ciorba dupa gust!
Vezi și: TORT "Lenea Cucoanei", FĂRĂ COACERE. Desertul senzațional cu vișine bețive. Rețeta bunicii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu