Ciorba de cartofi cu zeamă de varză se poate număra printre cele mai gustoase mâncăruri de post. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
- 500 gr de cartofi roșii
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 150 gr de pastă de roșii cu ardei
- 2 litri de apă
- 1 litru de zeamă de varză
- 50 ml de ulei
- sare și piper, după gust
- 1 crenguță de cimbru uscat
- 1 crenguță de mărar uscat
- 2 crenguțe cu frunze de țelină, proaspete
- 1 legătură de pătrunjel verde
Vezi și: Negresă de post. Cea mai iubită prăjitură de casă, fără lapte sau ouă. Iese pufoasă și aromată
Cum se prepară
Mai întâi punem o oală cu apa la fiert. Apoi curățăm legumele, mai puțin cartofii și le tocăm mărunt. Punem uleiul la încins și călim în el mai întâi ceapa. Presărăm și puțină sare peste ea pentru a se înmuia mai repede și a nu se arde, potrivit retetepentrutoategusturile.ro. Nu lăsăm ceapa decât până când începe să se înmoaie. Adăugăm celelalte legume tocate și le amestecăm bine cu ceapa.
Le stropim și cu puțină apă fierbinte și le lăsăm și pe acestea la călit, până când se pătrund și își degaje aromele în ulei. Adăugăm pasta de roșii și o amestecăm bine cu legumele. Apoi, peste 1-2 minute, adăugăm apa fiartă.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tocăm în cuburi. Îi adăugăm în ciorba de pe foc. Când cartofii încep să se pătrundă, adăugăm zeama de varză. Mai lăsăm ciorba să fiarbă 15-20 de minute, timp în care adăugăm crenguțele de țelină, o crenguță de cimbru și una de mărar uscat. Acestea vor aromatiza plăcut ciorba.
După stingerea focului, lăsăm ciorba să se tempereze 5-6 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Vezi și: Gogoși de post decupate cu paharul. Rețeta cu apă minerală și vanilie
Mâncare de cartofi cu dovlecei. Rețeta de post simplă, dar foarte gustoasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News