Ciorbă de castraveți murați. Este cea mai bună! Surpriză în farfurie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Ai mâncat vreodată ciorbă de castraveți murați? Nu știi ce ai pierdut! Iată rețeta delicioasă.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

5-6 castraveţi muraţi
1 ceapă mică
2 morcovi potriviţi
3 linguri de ulei
1,5l supă preparată din cuburi
100 g paste mărunte (cus-cus)
200 g iaurt
1 foaie de dafin
1 felie gogoşar murat
cca 50 gr. măsline feliate
o linguriţă de mărar uscat
sare
piper

Cum se prepară

Curăţăm şi spălăm ceapa şi morcovii. Se taie ceapa mărunt, morcovii se taie rondele şi se călesc cca 5 minute în ulei la foc mic. Castraveţii muraţi se taie cubuleţe şi se adaugă în oală peste legumele sotate, potrivit bucataras.ro. Lăsăm să se călească încă 10 minute, adăugăm supa, foaia de dafin, mărarul uscat şi lăsăm să fiarbă încă 10-15 min. Adăugăm gogoşarul murat tăiat fâşii sau cubuleţe, măslinele feliate, sare şi piper după gust şi pastele cus-cus. Iaurtul se diluează cu câteva linguri de ciorbă fierbinte apoi se toarnă în oală peste ciorbă.

Ciorbă cu cârnați afumați

Ingrediente

250 g costiţă afumată de porc de casă
250 g cârnaţi afumaţi de casă
1 ceapă mare tocată
2 morcovi potrivit, tăiaţi mărunt
1 rădăcină de pătrunjel şi câteva frunze
1 bucată de ţelină şi câteva frunze
2 frunze de leuştean
1 ardei roşu tăiat bucăţele
1 ardei galben tăiat bucăţele
1 ardei iute tocat mărunt
2 linguri de orez
3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
150 g fasole verde (păstăi ruptă buatele)
150 g mazăre verde boabe
150 g varză dulce tocată
sare
piper
boia de ardei
1 gălbenuş şi smântână

Cum se prepară

Într-o oală mai mare pui o lingură de untură la încins, adaugi costiţa afumată tăiată bucăţele, cârnaţii de casă tăiaţi bucăţele sau după cum doreşti şi îi laşi să se călească puţin în untura încinsă, potrivit restaurantedelux.ro. Apoi adaugi ceapa tocată, morcovul tăiat, ardeii tăiaţi, căleşti totul puţin, apoi adaugi apă fierbinte şi pui şi celelalte legume în oală, orezul, sare, piper, boia şi laşi la fiert până ciorba este gata. Poţi servi ciorba ca atare sau poţi adăuga smântână amestecată cu gălbenuşul de ou. Pui verdeaţa tocată mărunt şi serveşti ciorba cu ardei iute şi pâine de casă proaspătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel