Ciorba de fasole cu costiță se numără printre rețetele preferate ale românilor. Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 g fasole
200 g costiţă afumată
500 ml suc de roşii
o ceapă roşie
1 legătură ceapă verde
2 legături mărar
2 legături pătrunjel
ulei de floarea-soarelui
2 ardei capia
1 linguriță boia dulce
Cum se prepară
Alege fasolea, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa, scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori. Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe, scrie retete.unica.ro.
Pune la călit câteva minute, în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă. Costiță afumată se rumenește în puțin ulei. Când este gata, taie-o cubuleţe şi pune-o în ciorba de fasole.
Vezi și: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta simplă - Se prepară ușor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News