Ciorba de fasole de post, nutritivă și gustoasă, este foarte bună pentru această perioadă.
- 300 g fasole boabe
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- o conservă de roșii
- sare
- piper
Fasolea se lasă în apă peste noapte. A doua zi, se pune la fiert în apa respectivă. Până începe să clocotească, pregătește altă oală cu apă și adu-o și pe aceasta în punctul de fierbere. Când fasolea dă în clocot, mut-o în cealaltă oală cu apă fierbinte. Repetă procedura. Când ai pus fasolea în a treia apă, las-o să fiarbă până când devine fragedă.
Cât timp fierbe fasolea, pune ceapa la călit într-o tigaie. Ulterior, adaugă morcovii, păstârnacul și țelina și amestecă-le bine. Adaugă sare și piper după gust. Atunci când se pătrund, poți să le adaugi peste fasolea care a fiert, notează divahair.ro. Dă focul puțin mai mic și lasă să fiarbă înăbușit 40-50 de minute, după ce potrivești totul de gust. Spre sfârșitul celor 40-50 de minute, pune roșiile într-o tigaie, pe foc mic, cu puțin zahăr. Lasă-le să scadă puțin, apoi adaugă-le la ciorbă. Mai lasă să fiarbă încă zece minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu