Ciorbă de fasole, nutritivă și gustoasă. Gustul te trimite cu gândul la copilărie

Fasole
Fasole

Ciorba de fasole de post, nutritivă și gustoasă, este foarte bună pentru această perioadă.

Ciorba de fasole de post: ingrediente

- 300 g fasole boabe 

- 50 ml ulei de măsline extravirgin 

- 2 morcovi 

- 1 ceapă 

- 1 păstârnac 

- 1 țelină  

- o conservă de roșii  

- sare

- piper  

Mod preparare

Fasolea se lasă în apă peste noapte. A doua zi, se pune la fiert în apa respectivă. Până începe să clocotească, pregătește altă oală cu apă și adu-o și pe aceasta în punctul de fierbere. Când fasolea dă în clocot, mut-o în cealaltă oală cu apă fierbinte. Repetă procedura. Când ai pus fasolea în a treia apă, las-o să fiarbă până când devine fragedă.

Cât timp fierbe fasolea, pune ceapa la călit într-o tigaie. Ulterior, adaugă morcovii, păstârnacul și țelina și amestecă-le bine. Adaugă sare și piper după gust. Atunci când se pătrund, poți să le adaugi peste fasolea care a fiert, notează divahair.ro. Dă focul puțin mai mic și lasă să fiarbă înăbușit 40-50 de minute, după ce potrivești totul de gust. Spre sfârșitul celor 40-50 de minute, pune roșiile într-o tigaie, pe foc mic, cu puțin zahăr. Lasă-le să scadă puțin, apoi adaugă-le la ciorbă. Mai lasă să fiarbă încă zece minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel