Ciorba de lobodă este ideală în perioada postului. Așadar, dacă ai pus la congelator mai multe frunze, numai bine. Te vei bucura de un preparat sănătos și delicios.
INGREDIENTE
1 varză acră medie
1 morcov
1 ceapă
2 cartofi
1 rădăcină păstârnac
1 lingurita cimbru uscat
2 roşii în bulion
1/2 litru zeamă de varză
1 lingura ulei
Vezi și: Clătite de post. Rețeta rapidă și delicioasă pe care o vei repeta
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post
MOD DE PREPARARE
În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă. În oală, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul, potrivit retete.unica.ro.
Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi se lasă la fiert. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.
Vezi și: Supă falsă de pui. Rețetă de post delicioasă
Cum se taie pieptul de pui pentru șnițele sau grătar - VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu