CIORBĂ DE MIEL. Pe lângă friptura de miel, pe masa de Paște trebuie să fie și ciorba de miel. Încercați această rețetă pentru a avea un Paște delicios.
Uşoară şi consistentă în acelaşi timp, gustoasă şi perfectă pentru meniul de sărbătoare, ciorba de miel are nevoie de câteva ingrediente speciale: legume proaspete, ştevie şi, bineînţeles, bucăţi de carne de miel.
5 bucăţi (aproximativ 600 g) carne de miel cu os (gât, coaste, şiră, piept)
1 morcov
1 ceapă
½ ardei
1 felie ţelină
1 albitură
1 lingură de bulion
1 ½ litri borş
sare
1-2 legături de ştevie
1 legătură de leuştean
1ou
Am spălat bine bucăţile de carne de miel şi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare. Le-am lăsat aproximativ 10 minute, până au dat în fiert.
După aceea, le-am clătit şi am adăugat altă apă (dacă vrei, poţi doar să strângi spuma), am adăugat 1 morcov, 1 ceapă, ½ ardei, 1 felie de ţelină şi o albitură.
Am lăsat să fiarbă împreună încă 20 de minute, după care am adăugat 1 lingură de bulion.
Apoi, am adăugat borş, aproximativ 1 litru şi jumătate, un pic de sare şi am lăsat până a dat în fiert.
Separat, am spălat 1-2 legături de ştevie, le-am scos nervurile de pe mijloc şi le-am tăiat mărunt.
Când ciorba a dat în fiert, am adăugat şi ştevia. Am mai lăsat 5 minute, după care am închis focul.
La final, după ce am închis focul, am dres ciorba cu un ou bătut si am tăiat mărunt o legătură de leuştean pe care l-am adăugat în ciorbă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News