Ai mâncat vreodată ciorbă de murături? Oricât de ciudat ar suna, trebuie să știi că este delicioasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 500 g murături asortate
- o ceapă medie
- un ardei gras
- un morcov
- o bucată de țelină
- o rădăcină de păstârnac
- 2 cartofi
- 2 roșii în bulion
Vezi și: Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză
Taie murăturile cuburi și pune-le la fiert în 2,5 litri apă. După 20 de minute, adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și păstârnacul, pe care le-ai tocat mărunt, potrivit retetepractice.ro. După alte 10 minute de fiert, poți adăuga cartofii tăiați cubulețe. După ce au fiert și cartofii, adaugă cele 2 roșii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul și servește-o asezonată cu smântână și verdeață.
Vezi și: Ciulama de gălbiori cu mămăliguță. Deliciul din farfuria românilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News