Ciorba de os cu zeamă de varză esta una dintre mâncărurile preferate ale românilor. Nu ai cum să refuzi o porție. Este savuroasă!
Ingrediente
- 500 g oase crude de porc
- 500 g oase afumate de la scăriță
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 2 cepe
- o rădăcină pătrunjel, o rădăcină păstârnac, o țelină mică
- 1 ardei capia
- 200 g mazăre
- 200 g fasole verde
- 5 roșii
- o legătură mărar și una de leuștean
- 50 ml ulei
- 1,5 litri zeamă de varză, sare la nevoie și un pic de piper
Vezi și: Clătite a la Ana Lugojana. Rețeta veche din Banat cu aromă savuroasă
Ciorbă de os cu zeamă de varză. Oasele cu carne (oase de la cotlete) și cele afumate de la scăriță se spală bine, mai întâi cu apă călduță, apoi cu apă rece. Legumele se curăță, se spală și se taie cât de mărunt preferă fiecare. Într-o oală, se pune uleiul, legumele, ardeiul și se călesc câteva minute, apoi se adaugă apa și se fierb 10 minute, scrie bucataras.ro.
Ciorbă de os cu zeamă de varză. Se adaugă oasele și se mai dă la foc încă 20 de minute. Dacă este cazul, se ia spuma. Se adaugă apoi mazărea, fasolea verde, cartofii și se mai fierb încă 15 minute. Adăugați roșiile și se mai fierbeți totul 10 minute.
Ciorbă de os cu zeamă de varză. Zeama de varză se fierbe separat și se pune în ciorbă după gustul fiecăruia, se potrivește de gust și se mai fierbe încă 5 minute. Se pune apoi verdeața tocată mărunt și se lasă cu capacul acoperit încâ vreo 10 minute. Ciorba se mănâncă foarte bine cu ardei iute sau cu ceapă roșie.
Vezi și: Salată de varză murată cu ulei. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu