Dacă ții post în această perioadă, poți încerca această variantă de ciorbă de perișoare. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 ceapă
½ de ardei roşu
1 morcov
1 tulpină de ţelină
2 linguri pastă de roşii
1 linguriţă mărar uscat
pătrunjel proaspăt după gust
200 gr fasole roşie fiartă
1 chiflă cu cca 50gr (să aibă coaja subţire) sau miez de pâine
1 vârf de cuţit chimion praf
½ de linguriţă de usturoi praf
sare
piper
2 linguri ulei
2 linguri făinăă
Cum se prepară
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în cele două linguri de ulei până se rumeneşte uşor. Se adaugă apoi ardeiul şi ţelina tăiate mărunt, morcovul dat prin razătoarea cu ochiuri mari şi mărarul. Lăsăm totul la călit un minut sau două, apoi punem cca 1,5 l de apă fierbinte şi lăsăm la fiert pentru zece minute, potrivit bucataras.ro.
Între timp, facem perişoarele astfel: rupem pâinea cât mai mărunt, iar fasolea o strivim cu o furculiţă. Amestecăm pâinea cu fasolea, chimionul, usturoiul, sare şi piper, până devine o pastă groasă şi uşor de modelat. Formăm biluţe pe care le tăvălim uşor prin făină.
După cele zece minute de fiert, adăugăm peste legume pasta de roşii şi mai lăsăm să fiarbă încă zece minute. Punem şi perişoarele şi pătrunjelul tocat şi mai lăsam pe foc doar două - trei minute. Luăm oala de pe foc şi scoatem imediat perişoarele pe farfuriile de servit (dacă perişoarele rămân mult timp în ciorbă caldă, se vor desface).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News